У Каховському районі тривають моніторингові відвідування на дотримання карантинних вимог

На виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області № 1280-20 від 24.03.2020 року працівниками відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Каховського  районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області як самостійно,  так і в  складі робочих груп  спільно з працівниками національної поліції проводяться  моніторингові відвідування закладів роздрібної торгівлі харчовими продуктів, засобами гігієни, банків, аптек щодо дотримання карантинних обмежень, пов’язаних з загостренням епідситуації щодо захворюваності на COVID-19.

Під час моніторингових відвідувань звертається увага на наявність, запас та правильність використання засобів індивідуального захисту працівників закладів, створення умов для миття та оброки рук антисептиком, наявність дезінфікуючих засобів, періодичність знезараження дверних ручок, перил в місцях громадського користування з метою дотримання належного санітарного стану. Також перевіряється дотримання безпечної відстані між відвідувачами шляхом нанесення   маркування, розміщення інформаційних листів при вході до закладу, дотримання кількості відвідувань відповідно до рекомендацій, реалізація лише фасованих продуктів харчування, тощо.

У кожній  торгівельній точці встановлені обмеження для обслуговування покупців, наявні засоби індивідуального захисту, антисептики, деззасоби. Регулярно проводиться дезінфекція поверхонь, приміщень. На входах до супермаркетів  встановлені антисептики та одноразові рукавички  для відвідувачів.

Під час моніторінгових відвідувань  проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо дотримання карантинних заходів: використання засобів індивідуального захисту продавцями, проведення санітарної обробки торгових залів та дотримання пропускного режиму при торгівлі харчовими продуктами в магазині, аптечних закладах та при роботі банків.

За результатами моніторингових відвідувань порушень санітарних та протиепідемічних заходів не виявлено.

Робота в даному напрямку триває.