31.05.2018 року на базі відділу освіти Каховської районної державної адміністрації начальником Каховського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Шелест Г.О. проведено семінар-нараду для керівників дитячих дошкільних навчальних закладів Каховського району з питань готовності дитячих садків до роботи в літній період, профілактики кишкових інфекцій та запобігання масових спалахів інфекційних захворювань, харчових отруєнь серед дітей організованих колективів.
Мета заходу зосередити увагу керівників дитячих дошкільних закладів на основних вимогах державного санітарного законодавства щодо облаштування і утримання дитячих садків, контролю за організацією харчування, безпечним перебуванням дітей в групових осередках і на ігрових майданчиках.
Під час наради Шелест Г.О. наголосила на основних недоліках при складанні перспективних двотижневих меню на літньо-осінній період; обов’язковість обліку виконання норм харчування та його оцінку; посилення профілактичних, протиепідемічних та дезінфекційних заходів; гігієнічне виховання дітлахів та прищеплення навичок дотримання особистої гігієни; проведення санітарно-освітньої роботи серед батьків з питань специфічної імунопрофілактики інфекційних захворювань.
У нараді взяли участь 38 осіб з числа керівників та медичних працівників дошкільних дитячих закладів району, які активно обговорили проблемні питання та поділилися досвідом їх вирішення.
31.05.2018
У Каховському районі пройшов семінар-нарада з питань готовності дитячих садків до роботи у літній період
31.05.2018 року на базі відділу освіти Каховської районної державної адміністрації начальником Каховського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Шелест Г.О. проведено семінар-нараду для керівників дитячих дошкільних навчальних закладів Каховського району з питань готовності дитячих садків до роботи в літній період, профілактики кишкових інфекцій та запобігання масових спалахів інфекційних захворювань, харчових отруєнь серед дітей організованих колективів.
Мета заходу зосередити увагу керівників дитячих дошкільних закладів на основних вимогах державного санітарного законодавства щодо облаштування і утримання дитячих садків, контролю за організацією харчування, безпечним перебуванням дітей в групових осередках і на ігрових майданчиках.
Під час наради Шелест Г.О. наголосила на основних недоліках при складанні перспективних двотижневих меню на літньо-осінній період; обов’язковість обліку виконання норм харчування та його оцінку; посилення профілактичних, протиепідемічних та дезінфекційних заходів; гігієнічне виховання дітлахів та прищеплення навичок дотримання особистої гігієни; проведення санітарно-освітньої роботи серед батьків з питань специфічної імунопрофілактики інфекційних захворювань.
У нараді взяли участь 38 осіб з числа керівників та медичних працівників дошкільних дитячих закладів району, які активно обговорили проблемні питання та поділилися досвідом їх вирішення.