У Голопристанському районі триває курортно – туристичний сезон

З метою забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення у літній період 2018 року та недопущення виникнення серед відпочивальників групових захворювань на гострі кишкові інфекції, харчових та нехарчових отруєнь, Голопристанським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено низку заходів.

Так, станом на початок липня проведені позапланові перевірки 25 закладів оздоровлення та відпочинку на узбережжі Чорного моря в с. Залізний Порт та в с. Приморське. За результатами проведених перевірок, 17 закладів отримали дозвіл на відкриття – акт приймання оздоровчих закладів для дорослих форма № 316/о. Перелік закладів, які отримали дозвіл Держпродспоживслужби можна переглянути на офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області у вкладинці «Діяльність» – «Оздоровча кампанія 2018».

Також, активізована робота щодо виявлення закладів оздоровлення та відпочинку, які працюють та приймають відпочивальників без дозвільної документації Держпродспоживслужби. В результаті проведеного моніторингового обстеження с. Залізний Порт та с. Приморське було виявлено низку таких закладів. Завдяки проведеній роз’яснювальній роботі серед керівників (засновників) таких закладів щодо необхідності додержання порядку відкриття закладів, досягнуті певні результати – звернення стосовно отримання дозволу на відкриття закладу відпочинку та оздоровлення до Держпродспоживслужби наразі активно надходять.

Робота в цьому напрямку триває.