У Генічеському районі виявили порушників карантину

З 13 березня спеціалісти Генічеського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області спільно з представниками Генічеського відділу поліції ГУНП в Херсонській області проводять моніторингові обстеження торговельних закладів, ринків, закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів побутового обслуговування населення щодо дотримання обмежувальних заходів та виконання основних профілактичних та протиепідемічних рекомендацій щодо дотримання ними введеного на території району карантину. Перевірено 172 суб’єкти господарювання, у т.ч. заклади торгівлі,  аптеки, заклади громадського харчування, що здійснюють онлайн – доставку, відділення банків, пошти, закладів культури та спорту, заклади побутового обслуговування, тощо.
 

Зафіксовано продовження роботи суб’єктів господарювання, діяльність яких заборонена на період карантину (промислові та господарчі магазини, кафетерії в магазинах, на АЗС). За результатами обстежень винесені  попередження та складено 4 протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення карантину.

На об’єктах, які можуть працювати під час карантину, встановлені порушення протиепідемічних заходів, а саме:

  • відсутні засоби індивідуального захисту в працівників;
  • неправильно застосовуються засоби індивідуального захисту;
  • відсутні умови для миття рук працівників;
  • недостатньо використовуються миючі та дезінфікуючі засоби для обробки виробничих поверхонь, які найчастіше контактують з руками людей і персоналу (брудні камери схову в супермаркетах, візки, корзини, прилавки в магазинах, тощо);
  • не провітрюються торговельні зали; не контролюється одночасна кількість відвідувачів у торговельних залах; та інше.

До того ж було виявлено реалізацію вагових продовольчих товарів (круп, макаронних виробів, кондитерських виробів) та хлібобулочних виробів без захисної харчової плівки чи інших видів упаковки.