У 2021 році Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області припинено обіг понад 1000 кг масла солодковершкового

З метою виявлення та недопущення обігу небезпечних, непридатних та/або неправильно маркованих харчових продуктів, зокрема масла солодковершкового, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області забезпечується контроль за обігом об’єктів санітарних заходів в рамках планових, позапланових заходів державного нагляду (контролю) та моніторингу ринків харчових продуктів (збір інформації, робота в міжвідомчих комісіях).

Так, у 2021 році спеціалістами Головного управління припинено обіг масла солодковершкового, яке не відповідає вимогам законодавства про харчові продукти, у кількості 1 115 кг, що на 250 кг більше, у порівнянні з 2020 роком.

Під час таких перевірок звертається увага на маркування, склад продукту, терміни придатності, умови зберігання та реалізації, наявність супровідних документів.

Виявлені невідповідності:

-відсутність маркування на етикетці продукту;

– відсутність супровідних документів про походження продукції (сертифікати якості виробника, товаро-транспортні накладні) тощо.

Робота щодо контролю за обігом масла солодковершкового  на території Херсонської області продовжується та знаходиться на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.