У 2018 році застосування відео фіксації під час перевірок спеціалістами Держпродспоживслужби буде обов’язковим

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05.10.2016р. №803-р передбачено впровадження процедури відеофіксації під час здійснення працівниками Держпродспоживслужби заходів державного контролю (нагляду). Впровадження процедури відео фіксації впроваджується на виконання пункту 18 Заходів щодо запобігання корупції в міністерствах, інших  центральних органах  виконавчої влади.

На сьогоднішній день   у рамках пілотного проекту  відео фіксація запроваджується на базі Головних управлінь Держпродспоживслужби у м. Києві та Київській області.

На виконання вищевказаного розпорядження Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області вже придбано спеціальне  відео обладнання , проводяться навчання зі спеціалістами служби та розпочаті перші   перевірки з застосуванням засобів відео фіксації.

 Так, під час проведення планової перевірки  та відбору зразків  для лабораторних досліджень на одній із мережевих  АЗС  спеціалістами управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області    застосовувалась відео фіксація.

Проведена відео фіксація у подальшому, у разі необхідності може бути використаною, у суді,  якщо господарюючого  суб’єкта  не задовольнять  висновки експертизи і він звернеться до суду. За допомогою знятого відео , відділу юридичного забезпечення буде легше відстоювати інтереси  Головного  управління  Держпродспоживслужби в Херсонській області.
Крім цього застосування під час здійснення державного контролю засобів відео фіксації сприяє посиленню контролю щодо запобігання корупції.