Стихійна торгівля – небезпека для здоров’я населення.

З метою недопущення стихійної торгівлі на території селища Новотроїцьке, днями у населеному пункті відбувся черговий комісійний рейд. До складу комісії увійшли представники Новотроїцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, Новотроїцького відділення поліції Генічеського відділу поліції ГУНП в Херсонській області, Новотроїцької селищної  ради.

Дана комісія була створена відповідно до затверджених Новотроїцькою районною державною адміністрацією «Заходів щодо розвитку торговельної діяльності в Новотроїцькому районі на 2018-2020 роки». Одним із завдань комісії є здійснення заходів з ліквідації торгівлі у невстановлених для цього місцях.

Упродовж травня комісією проведено 3 рейди , за результатами яких помічником дільничного  складено протоколи про адміністративне правопорушення за торгівлю у невстановленому для цього місці.

Нагадуємо, що незаконну торгівлю ніхто не контролює! Якість і свіжість і, відповідно, безпечність продуктів на стихійних ринках не перевіряють, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил (без санітарного одягу, особові медичні книжки відсутні, порушується температурний режим реалізації, зберігання тощо).

Отже, споживання таких продуктів може спричинити небезпечні гострі кишкові інфекції. Особливо це стосується м’ясних, рибних та молочних продуктів, які вимагають відповідних умов зберігання.

Звертаємося до всіх жителів району та області: не купуйте продукти харчування в місцях стихійної торгівлі, ризикуючи здоров»ям власним і своїх близьких! Купуйте якісні продукти харчування на офіційних ринках та у продовольчих магазинах.

Не секрет – попит породжує пропозицію. То ж якщо охочих купувати на стихійних ринках, що називається з землі, не буде – зникне і торгівля у невстановлених місцях.