Стан підготовки навчальних закладів Херсонщини до нового 2018-2019 навчального року

Фахівцями районних, міжрайонних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проводяться перевірки дитячих навчальних закладів Херсонщини з метою визначення їх готовності до нового 2018/2019 навчального року.

За інформаціями територіальних управлінь 1 вересня 2018 року розпочали функціонування 867 навчальних закладів: дошкільних – 391, загальноосвітніх – 444, вищих навчальних І-ІІ ступеня акредитації – 32.

Після 10 вересня 2018 року, у зв’язку з не завершенням капітальних ремонтів, планується початок функціонування 6 дитячих навчальних закладів у Голопристанському, Нововоронцовському, Високопільському районах.

Під час перевірки в більшості закладів виявлені недоліки через відсутність своєчасного завершення поточних ремонтів у приміщеннях класів, спортзалів, харчоблоків, ремонту будівель, покрівлі, заміни вікон, ремонту або реконструкції водопровідних та каналізаційних мереж, заміни або придбання технологічного та холодильного обладнання, вирішення питання щодо безперебійного водозабезпечення, укомплектування закладів медичними працівниками, проведення лабораторного контролю об’єктів середовища тощо.

В цілому, протягом літа проведено реконструкцію та капітальний ремонт у 116 дитячих навчальних закладах. Разом з тим, є окремі заклади, зокрема у Скадовському, Горностаївському, Олешківському районах, що потребують проведення реконструкції та капітального ремонту будівель або окремих приміщень.

Під час обстежень дитячих навчальних закладів також приділялась значна увага питанням створення належних умов харчування.

До початку нового навчального року представниками Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведені скайп-наради з фахівцями районних, міжрайонних, міських управлінь Головного управління Держпродспожислужби в Херсонській області щодо актуальних питань здійснення державного нагляду (контролю) за дитячими навчальними закладами, на яких були оговорені проблемні питання стосовно порушення у закладах вимог санітарного законодавства, здійснення у межах повноважень заходів щодо їх усунення. Особлива увага приділялася своєчасному вжиттю заходів у разі виявлення порушень вимог санітарного законодавства під час погодження перспективних двотижневих меню, переліку постачальників, навчального навантаження в розкладі уроків тощо.

Питання здійснення заходів, спрямованих на створення належних умов харчування, перебування, виховання та навчання дітей в начальних закладах в ході підготовки до нового 2018-2019 навчального року, попередження спалахів гострих інфекційних хвороб і харчових отруєнь в організованих колективах знаходиться на особливому контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

 

.