Спеціалісти Сектору контролю за регульованими цінами проводять роз’яснювальні роботи з питань дотримання законодавства про ціни та ціноутворення

Спеціалістами Сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області  активно проводиться роз’яснювальна робота серед громадян з метою сприяння дотриманню законодавства про ціни та ціноутворення при наданні житлово – комунальних послуг.

Тож, 3 вересня спеціалістами Сектору було проведено засідання у вигляді “круглого столу” з керівниками підприємств, які надають житлово – комунальні послуги та жителями Голопристанського району на базі Голопристанського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Під час проведення круглого столу спеціалісти Сектору підняли питання щодо поширених випадків порушень суб’єктами господарювання  законодавства про ціни та ціноутворення у розрахунках складової тарифу на житлово – комунальні послуги, а саме:  невідповідність  Постанові Кабінету Міністрів України від 1 червня 1991 року №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги».

Також до відома громадян доведена інформація про внесення змін до закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

А саме: на період дії карантину та 30 днів після нього заборонялося нарахування пені та штрафів за заборгованість за житлово-комунальні послуги та припинення надання таких послуг.

Згідно з правками в законі така заборона буде діяти тільки в регіонах, де встановлено «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки.

Постачальники мають право відновити  відключення через 30 днів після того, як регіон вийде з «червоної» зони карантину. Таким чином, комунальні підприємства зможуть відключати боржників від газу, електроенергії та інших видів комунальних послуг.

Спеціалісти Сектору звернули увагу присутніх щодо штрафних адміністративно – господарських санкцій до підприємств у разі порушення ними Закону України «Про ціни та ціноутворення».

Зазначимо, що наступне засідання круглого столу відбудеться в п’ятницю 10.09.2021 об 11:00 у приміщенні Білозерського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.