Спеціалісти Іванівського управління провели семінар-навчання щодо впровадження системи НАССР

Іванівським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області ініційовано проведення семінару-навчання  на базі Іванівського управління щодо впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах  системи управління безпечністю харчових продуктів на харчоблоках місцевих закладів освіти (НАССР).

У семінарі взяли участь відповідальні за впровадження цієї системи  в місцевих загальноосвітніх школах, навчально-виховних комплексах та медичні сестри закладів освіти. На передодні заходу у керівників закладів освіти зібрано питання, які виникають в процесі впровадження системи НАССР  з метою їх детального розгляду та надання роз’яснень.

В ході семінару розглянуті  питання:

– розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах  системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР);

– нормативно-правові акти;

– контроль за постачанням харчових продуктів;

– умови та правила зберігання продуктів харчування;

– щоденний контроль за організацією харчування;

– вимоги до обробки сировини та приготування страв;

– відповідність поводження з відходами;

– організація «питного режиму» в закладі;

– наявність програм лабораторного контролю, оцінка результатів  лабораторних досліджень.

Впродовж всього заходу всі охочі отримали вичерпні відповіді на питання, що їх цікавили, вручено присутнім довідкові матеріали та роз’яснювальні листи.

Наголошено на безумовне дотримання в закладах освіти протиепізоотичних заходів та виконання постанов Головного санітарного лікаря України №8 від 25.08.2021, №9 від 26.08.2021, №10 від 06.09.2021.