Херсонщина ввійшла в другу десятку областей України, які долучилися до реалізації пілотного проєкту «Програма контролю сирого молока».
Програма створена для сприяння українським виробникам посилити позиції, зокрема на ринках ЄС, а вітчизняному споживачу – отримати більш якісні молочні продукти. Задля якісного впровадження програми 12 серпня в режимі Zoom – конференції відбувся обласний семінар на тему “Забезпечення якості та безпечності молока, що вводиться в обіг: нові вимоги та можливості”.

Метою семінару є підвищення рівня обізнаності про впровадження нових вимог до якості та безпечності молока в межах Пілотного проєкту «Програма контролю сирого молока» та потребу у безперервному моніторингу даних про результати дослідження молока.
В заході взяли участь фахівці Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівники самостійних структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, фахівці регіональної та міжрайонних державних лабораторій, представники місцевих господарств з виробництва молока та інші.
На початку семінару заступник начальника Управління безпечності харчових продуктів на ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Віталій Боярський розповів, що на території Херсонської області зареєстровано 18 потужностей операторів ринку первинного виробництва сирого коров’ячого молока, які утримують 14085 голів великої рогатої худоби. Також на території Херсонщини здійснюють діяльність 5 молокопереробних підприємств, які отримали експлуатаційні дозволи Держпродспоживслужби на виробництво молочних продуктів, з яких 2 є експортерами молочних продуктів на зовнішні ринки.

В свою чергу Світлана Петронюк, начальник відділу безпечності харчових продуктів ознайомила учасників семінару з положеннями ст. 40 ЗУ “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя тварин”, якою встановлено вимоги до державного контролю сирого молока та молозива. Крім того, вона наголосила на критеріях безпечності та якості молока і молочних продуктів відповідно до вимог наказу Мінагрополітики від 12.03.2019 № 118.

Також, під час семінару учасники отримали актуальну інформацію про нове харчове законодавство щодо державного контролю виробництва молока та введення його в обіг, концепцію Пілотного проєкту «Програма контролю сирого молока» в Херсонській області та лабораторну складову проєкту.
13.08.2021
Спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області взяли участь в обласному семінарі по впровадженню нових вимог до якості та безпечності молока
Херсонщина ввійшла в другу десятку областей України, які долучилися до реалізації пілотного проєкту «Програма контролю сирого молока».
Програма створена для сприяння українським виробникам посилити позиції, зокрема на ринках ЄС, а вітчизняному споживачу – отримати більш якісні молочні продукти. Задля якісного впровадження програми 12 серпня в режимі Zoom – конференції відбувся обласний семінар на тему “Забезпечення якості та безпечності молока, що вводиться в обіг: нові вимоги та можливості”.
Метою семінару є підвищення рівня обізнаності про впровадження нових вимог до якості та безпечності молока в межах Пілотного проєкту «Програма контролю сирого молока» та потребу у безперервному моніторингу даних про результати дослідження молока.
В заході взяли участь фахівці Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівники самостійних структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, фахівці регіональної та міжрайонних державних лабораторій, представники місцевих господарств з виробництва молока та інші.
На початку семінару заступник начальника Управління безпечності харчових продуктів на ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Віталій Боярський розповів, що на території Херсонської області зареєстровано 18 потужностей операторів ринку первинного виробництва сирого коров’ячого молока, які утримують 14085 голів великої рогатої худоби. Також на території Херсонщини здійснюють діяльність 5 молокопереробних підприємств, які отримали експлуатаційні дозволи Держпродспоживслужби на виробництво молочних продуктів, з яких 2 є експортерами молочних продуктів на зовнішні ринки.
В свою чергу Світлана Петронюк, начальник відділу безпечності харчових продуктів ознайомила учасників семінару з положеннями ст. 40 ЗУ “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя тварин”, якою встановлено вимоги до державного контролю сирого молока та молозива. Крім того, вона наголосила на критеріях безпечності та якості молока і молочних продуктів відповідно до вимог наказу Мінагрополітики від 12.03.2019 № 118.
Також, під час семінару учасники отримали актуальну інформацію про нове харчове законодавство щодо державного контролю виробництва молока та введення його в обіг, концепцію Пілотного проєкту «Програма контролю сирого молока» в Херсонській області та лабораторну складову проєкту.