Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та самостійних структурних підрозділів беруть учать у робочих нарадах з персоналом та керівниками закладів освіти області з питань стану готовності освітніх закладів до навчального року 2021-2022, аби в межах повноважень сприяти приведенню їх у відповідність до чинних норм законодавства.
Тож, фахівці Нововоронцовського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області долучились до нарад з представниками освітніх установ Нововоронцовської селищної ради.

Під час наради спеціалістами Нововоронцовського управління наголошено, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 р.
№ 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» передбачено перелік документів з організації харчування, в яких визначено принципи планування та механізм організації харчування. Передбачено забезпечення безоплатним гарячим харчуванням в державних і комунальних закладах освіти коштом бюджетів відповідно до встановленого в закладі освіти режиму (кратності) харчування для певних категорій учнів. У разі споживання лише сніданку калорійність повинна становити 25-30% добової потреби, відповідна частка для обіду збільшується до 30-35%.
Відповідальність за планування та організацію харчування в закладах освіти, закладах оздоровлення та відпочинку, матеріально-технічне забезпечення харчоблоку, безпечність та якість сировини, харчових продуктів, готових страв, дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, виконання норм харчування, відповідність меню несе керівник освітньої установи.
А також, доведено до відома присутніх інформацію щодо затвердження Постанов Головного державного санітарного лікаря України від 25.08.2021 №8 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням короновірусної хвороби COVID-19» та № 9 від 26.08.2021 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням короновірусної хвороби COVID-19».
З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 у навчальному 2020-2021 році суб’єкти, відповідальні за облаштування, утримання закладів усіх рівнів освіти, мають здійснювати свою діяльність з урахуванням вимог санітарного законодавства, вимог встановлених Кабінетом Міністрів України задля забезпечення належних протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

01.09.2021
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області доводять до відома керівників закладів освіти інформацію щодо чинного законодавства
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та самостійних структурних підрозділів беруть учать у робочих нарадах з персоналом та керівниками закладів освіти області з питань стану готовності освітніх закладів до навчального року 2021-2022, аби в межах повноважень сприяти приведенню їх у відповідність до чинних норм законодавства.
Тож, фахівці Нововоронцовського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області долучились до нарад з представниками освітніх установ Нововоронцовської селищної ради.
Під час наради спеціалістами Нововоронцовського управління наголошено, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 р.
№ 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» передбачено перелік документів з організації харчування, в яких визначено принципи планування та механізм організації харчування. Передбачено забезпечення безоплатним гарячим харчуванням в державних і комунальних закладах освіти коштом бюджетів відповідно до встановленого в закладі освіти режиму (кратності) харчування для певних категорій учнів. У разі споживання лише сніданку калорійність повинна становити 25-30% добової потреби, відповідна частка для обіду збільшується до 30-35%.
Відповідальність за планування та організацію харчування в закладах освіти, закладах оздоровлення та відпочинку, матеріально-технічне забезпечення харчоблоку, безпечність та якість сировини, харчових продуктів, готових страв, дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, виконання норм харчування, відповідність меню несе керівник освітньої установи.
А також, доведено до відома присутніх інформацію щодо затвердження Постанов Головного державного санітарного лікаря України від 25.08.2021 №8 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням короновірусної хвороби COVID-19» та № 9 від 26.08.2021 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням короновірусної хвороби COVID-19».
З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 у навчальному 2020-2021 році суб’єкти, відповідальні за облаштування, утримання закладів усіх рівнів освіти, мають здійснювати свою діяльність з урахуванням вимог санітарного законодавства, вимог встановлених Кабінетом Міністрів України задля забезпечення належних протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби COVID-19.