Сезон грибів: як уникнути отруєння

Останнім часом в засобах масової інформації розміщується багато матеріалів щодо попередження харчових отруєнь, пов’язаних із вживанням дикорослих грибів. Разом з тим, з настанням грибного сезону на території Херсонської області реєструється велика кількість отруєнь грибами.

Постраждалі вживали їстівні гриби: білі, маслюки, зеленушки, грузді, які були зібрані в Олешківському (Цюрупинському) лісі, а також у лісосмугах м. Херсон та м. Нова Каховка.         

У зв’язку з цим, Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області ще раз застерігає та наполегливо рекомендує:

1.Відмовитися від споживання дикорослих грибів як від продукту взагалі.

2.Враховуючи той факт, що гриби погано перетравлюються, їх не можна вживати дітям, вагітним та жінкам, що годують груддю. Особам із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, людям похилого віку також доцільно утримуватися від вживання грибів.

3.Уникати збирання невідомих та сумнівних грибів.  

4.Не купувати гриби на стихійних ринках, у продавців на автошляхах, автовокзалах, перонах залізниць.

5.Не збирати гриби в посадках, парках, уздовж автомобільних доріг і залізниць, на промислових пустирях.

6.Не куштувати гриби в сирому вигляді, не збирати та не їсти переспілі або дуже молоді, в’ялі, зіпсовані і пошкоджені гриби.

7.Остерігатися пластинчатих грибів.

8.Споживати штучно вирощені печериці, гливи, які придбані у торгівельній мережі.

Пам’ятайте! Відмова від збирання та вживання дикорослих грибів – запорука Вашого здоров’я та здоров’я Ваших близьких!