26.03.2019 року фахівцями Білозерського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено семінар-навчання з керівниками районного відділу освіти, молоді і спорту, закладів повної загальної середньої освіти на тему: «Виконання вимог санітарного законодавства по організації збалансованого безпечного харчування дітей. Основні вимоги до постачальників продуктів для дитячого харчування та вимоги до приймання продуктів».
Виходячи з ключової теми семінару, провідними питаннями обговорення стало забезпечення виконання норм повноцінного та збалансованого харчування дітей, основні вимоги до постачальників продуктів, правильне оформлення супровідних документів, гігієнічні норми щодо транспортних засобів.

У ході розгляду керівникам освітніх закладів рекомендовано приділяти належну увагу наявності товарно-транспортних накладних, дотриманню температурних умов при транспортуванні продуктів харчування, наявності відповідного пакування та маркування усіх продуктів харчування. Під час зустрічі були озвучені основні санітарні вимоги законодавства щодо посилення контролю за своєчасним внесенням корективів до примірного двотижневого меню, що, в свою чергу, потребує проведення заміни продуктів за енергоцінністю та виконання натуральних норм харчування в повному обсязі.
26.03.2019
Семінар-навчання у Білозерському районі
26.03.2019 року фахівцями Білозерського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено семінар-навчання з керівниками районного відділу освіти, молоді і спорту, закладів повної загальної середньої освіти на тему: «Виконання вимог санітарного законодавства по організації збалансованого безпечного харчування дітей. Основні вимоги до постачальників продуктів для дитячого харчування та вимоги до приймання продуктів».
Виходячи з ключової теми семінару, провідними питаннями обговорення стало забезпечення виконання норм повноцінного та збалансованого харчування дітей, основні вимоги до постачальників продуктів, правильне оформлення супровідних документів, гігієнічні норми щодо транспортних засобів.
У ході розгляду керівникам освітніх закладів рекомендовано приділяти належну увагу наявності товарно-транспортних накладних, дотриманню температурних умов при транспортуванні продуктів харчування, наявності відповідного пакування та маркування усіх продуктів харчування. Під час зустрічі були озвучені основні санітарні вимоги законодавства щодо посилення контролю за своєчасним внесенням корективів до примірного двотижневого меню, що, в свою чергу, потребує проведення заміни продуктів за енергоцінністю та виконання натуральних норм харчування в повному обсязі.