Семінар–нарада щодо впровадження системи НАССР на території Іванівського району

Іванівським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено семінар-нараду  щодо підготовки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).

У заході взяли участь директори загальноосвітніх шкіл, навчально-виховних комплексів, медичні сестри закладів освіти, завідуючі дитячих навчальних закладів та представники відділів освіти.

Під час семінару присутніх ознайомили з основними положеннями Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, про терміни впровадження системи НАССР та відповідальність операторів ринку за невиконання законодавства.

Також наголошено, що відповідно до “Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)”, до кінця 2019 року всі оператори ринку, які працюють у сфері виробництва й обігу харчових продуктів, мають впровадити систему аналізу ризиків і контролю критичних точок НАССР.

Впродовж всього заходу всі охочі отримали вичерпні відповіді на питання, що їх цікавили, тематичні матеріали та роз’яснювальні листи.