Санітрано-епідеміологічне обстеження медичного закладу у м. Нова Каховка

Спеціалістами Новокаховського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з 5 по 15 лютого 2019 року проведено за заявою керівника санітарно-епідеміологічне обстеження структурних підрозділів Комунального некомерційного закладу “Центральна міська лікарня міста Нова Каховка” Новокаховської міської ради.

Комунальний заклад “Центральна міська лікарня міста Нова Каховка” реорганізовано шляхом перетворення у Комунальне некомерційне підприємство “Центральна міська лікарня міста Нова Каховка” Новокаховської міської ради на підставі рішення Новокаховської міської ради Херсонської області від 20.12.2018 №1642 “Про створення комунального некомерційного підприємства “Центральна міська лікарня міста Нова Каховка” Новокаховської міської ради”.

Слід відзначити покращення санітарно-технічного та санітарно-гігієнічного стану окремих ділянок лікарні, таких як операційний блок. За результатами попередніх перевірок неодноразово з даного питання надавалися пропозиції. Наразі проведено капітальний ремонт всіх приміщень оперблоку з заміною медичного обладнання та меблів на сучасні.

З вересня 2017 року доросле інфекційне відділення розпочало своє функціонування в капітально відремонтованій будівлі, в якій протягом останніх років роботи до ремонту не можливо було забезпечити дотримання протиепідемічного режиму і фахівцями санітарно-епідеміологічної служби надавалися неодноразові приписи стосовно покращення санітарно-технічного стану. Нині – це сучасні бокси, напівбокси, планування та оздоблення яких забезпечує дотримання санітарних вимог щодо ізоляції хворих з окремими інфекційними захворюваннями та попереджує поширення інфекцій як серед інших хворих лікарні, так і серед медичного персоналу.

Разом з цим, у закладі ще залишаються проблемні питання, усунення яких вимагає додаткового фінансування. За результатами обстеження фахівцями управління на адресу міського голови Нової Каховки підготовлено та направлено листа з пропозиціями щодо створення належних умов для перебування хворих у стаціонарі.