Санітарне очищення в Генічеському районі покращується

28.11.2018 року на засіданні Генічеської районній комісії з питань ТЕБ та НС при Генічеській районній державній адміністрації розглянуто питання незадовільного стану санітарної очистки на території 12 (60%) сільських та селищних рад, якими не вирішені питання організації місць видалення твердих побутових відходів, не організовано централізоване вивезення твердих побутових відходів на міський полігон.

За результатами розгляду та обговорення питання дотримання вимог діючого законодавства України у сфері поводження з твердими побутовими відходами з запрошеними на засідання районної комісії керівниками органів місцевого самоврядування прийнято рішення організувати централізоване вивезення твердих побутових відходів на міський полігон з укладанням договорів з КП «Азовкомунсервіс» м. Генічеськ до кінця поточного року.

В Генічеському районі протягом 2017 та 2018 років районною державною адміністрацією за участю фахівців Генічеського районного управління проведено комплекс заходів з покращення стану санітарного очищення населених пунктів району. На фоні проблемного вирішення цих питань, спостерігаються позитивні зрушення в санітарному очищенні населених пунктів району.

Новий підхід до санітарного очищення  на території Щасливцівської та Стрілківської сільських рад Генічеського району відпочивальники та мешканці сіл Генгірка, Щасливцево, Приозерне та Стрілкове відчули вже літом 2018 року. Зникли гори сміття на узбіччі вулиць і, відповідно, скарги мешканців та відпочивальників. Весь секрет в тому, що комунальними підприємствами «Комунсервіс» Щасливцівської сільської ради, «Шанс» Стрілківської сільської ради запроваджено поквартирний збір твердих побутових відходів в населених пунктах на території рад та придбані для кожного двору контейнери з кришками. Збір твердих побутових відходів проводиться за графіками та схемами, розробленими комунальними підприємствами. Крім цього, Щасливцівською сільською радою приділяється значна увага покращенню матеріально-технічної бази комунального підприємства. Придбані 2 спеціалізованих сучасних сміттєвоза для збору та вивезення твердих побутових відходів та, як було заявлено керівником комунального підприємства Щасливцівської сільської ради, «на досягнутому не зупиняться».

Але вимоги законодавства щодо розробки та затвердження схеми санітарного очищення населених пунктів вирішуються на даний час тільки Генічеською міською радою. В грудні 2017 року на сесії Генічеської міської ради прийнято рішення про виділення коштів на розробку та проведення експертизи схеми санітарного очищення м. Генічеськ, планується завершення роботи до кінця 2018 року.