Розпочато перевірки оздоровчих закладів Генічеського району

Перевірки закладу оздоровлення та відпочинку на Арабатській Стрільці щодо його готовності до функціонування в оздоровчий сезон розпочато у філії «Пансіонат «Сокол» державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К.Янгеля» в с. Стрілкове Генічеського району напередодні заїзду відпочиваючих.

За останні кілька років пансіонат «Сокол» значно реконструйований і оновлений. На 10 гектарах доглянутої, озелененої території з клумбами і альтанками розташовані та підготовлені до роботи спальні корпуси з комфортними, по-європейськи обладнаними номерами, також є номери зі зручностями для людей з обмеженими фізичними можливостями, дитяча ігрова кімната, фітнес центр, їдальня на 500 місць, кафе цілорічного функціонування, кінотеатри та сучасна бібліотека, спортивні та ігрові майданчики. На пляжі пансіонату є рятувальний та медичний пости, встановлені тіньові навіси, роздягальні, тенти, територія акваторії пляжу очищена та отримані дозволи на їх використання.

Оздоровчий заклад забезпечений централізованим водопостачанням з власної артсвердловини та централізованим каналізуванням. Якість питної води відповідає нормативним вимогам.

При підготовці до оздоровчого сезону 2019 року керівництво пансіонату приділило особливу увагу покращенню матеріально-технічного стану харчоблоку. За пропозиціями Держпродспоживслужби у виробничих та підсобних приміщеннях проведено капітальні ремонти із заміною інженерних комунікацій, сантехніки, виробничого обладнання, оздоблення стін, підлоги та стелі, оновлення освітлення та вентиляційної системи.

Завершена підготовка приміщень медичного пункту з ізолятором, який забезпечено медикаментами та обладнанням, штат укомплектовано досвідченими медичними працівниками.

За результатами проведених перевірок філії «Пансіонат «Сокол» державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К.Янгеля» 11.05.2019 року Генічеським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, Головним управлінням Держпраці в Херсонській області, Генічеським РВ ГУ ДСНС підписано акт приймання оздоровчого закладу до роботи у новому оздоровчому сезоні 2019 року.