У Білозерському районному управлінні організація харчування дітей знаходиться на особливому контролі.
Проводиться розгляд примірних двотижневих меню на весняно-літній період, представлених на погодження завідувачами дитячих дошкільних закладів Білозерського району.
Під час розгляду проводиться роз’яснювальна робота щодо особливостей складання меню для харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.
Обов’язковою умовою при складанні меню є виконання вимог Держпродспоживслужби щодо заборонених страв та продуктів. У дитячому меню не використовують оцет, гірчицю, перець, хрін, жирне м’ясо, кулінарні жири та маргарин, натуральну каву та напої з неї.
Не варто додавати в раціон дитини жирні м’ясні бульйони. У дитячому меню необхідно обмежувати м’ясні напівфабрикати і ковбасні вироби.
Для підвищення опору дитячого організму до захворювань, у тому числі й інфекційних, для нормального росту і розвитку дітей необхідно неухильно дотримуватися санітарно-гігієнічних вимог до постачання, безпеки, якості умов зберігання продуктів харчування, продовольчої сировини та технології приготування страв.
03.03.2020
Розгляд перспективних двотижневих меню дитячих дошкільних закладів Білозерського району
У Білозерському районному управлінні організація харчування дітей знаходиться на особливому контролі.
Проводиться розгляд примірних двотижневих меню на весняно-літній період, представлених на погодження завідувачами дитячих дошкільних закладів Білозерського району.
Під час розгляду проводиться роз’яснювальна робота щодо особливостей складання меню для харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.
Обов’язковою умовою при складанні меню є виконання вимог Держпродспоживслужби щодо заборонених страв та продуктів. У дитячому меню не використовують оцет, гірчицю, перець, хрін, жирне м’ясо, кулінарні жири та маргарин, натуральну каву та напої з неї.
Не варто додавати в раціон дитини жирні м’ясні бульйони. У дитячому меню необхідно обмежувати м’ясні напівфабрикати і ковбасні вироби.
Для підвищення опору дитячого організму до захворювань, у тому числі й інфекційних, для нормального росту і розвитку дітей необхідно неухильно дотримуватися санітарно-гігієнічних вимог до постачання, безпеки, якості умов зберігання продуктів харчування, продовольчої сировини та технології приготування страв.