Робочі зустрічі з постачальниками харчових продуктів до дитячих навчальних закладів Нововоронцовського району

Важливе значення для споживачів має безпечність харчових продуктів. Насамперед, безпечність – це якість товарів та їх безпека для вживання. Під якістю розуміють сукупність властивостей харчового продукту, що зумовлює його здатність задовольняти певні потреби людини. На якість продовольчих товарів впливають фактори сфери виробництва: умови вирощування рослинницької продукції, якість сировини, напівфабрикатів, матеріалів, технології, обладнання, праці виробників; якість зберігання, транспортування, реалізації; фактори сфери споживання: якість короткотермінового зберігання, споживання і засвоєння.

Харчові продукти, які знаходяться в обігу на території України, повинні відповідати вимогам законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. У Нововоронцовському районі зареєстровано шість суб’єктів господарської діяльності, які постачають продукти харчування до дошкільних та шкільних навчальних закладів.

Фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проводяться робочі зустрічі з постачальниками харчових продуктів до дошкільних та шкільних навчальних закладів щодо дотримання вимог чинного законодавства та нормативно-правової бази України.

У ході робочих зустрічей наголошено на вимогах до постачальників харчових продуктів, особливу увагу звернено на проведенні лабораторних досліджень рослинної продукції та під особистий підпис ознайомлено з обов’язками операторів ринку.