Робочі зустрічі з керівниками закладів освіти Нововоронцовського району

Фахівцями Нововоронцовського районного управління Держпродспоживслужби Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено робочі зустрічі з керівниками навчальних закладів Нововоронцовського району щодо виконання ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» з метою недопущення обігу харчових продуктів, що не відповідають параметрам безпеки.

У ході зустрічей  акцентовано увагу щодо дотримання:

–  гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів, де  основним методом контролю є проведення періодичних лабораторних досліджень,

вимог Закону України «Про Державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»,  в частині постійного моніторингу постачальників харчових продуктів та/або послуг з організації харчування в навчальних закладах,  застосуванні постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

–  рекомендацій щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків COVID-19 : Постанови Головного державного санітарного лікаря України №25 від 21.05.2020 та  №50 від  22.08.2020 року.

А також, наголошено на відповідальність за порушення законодавства про харчові продукти та корми відповідно до ст..65«Про Державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».