26 січня 2021 року під головуванням Начальника Білозерського районного управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Олександра Черноуса проведена робоча зустріч з керівником МПП «Ритм» – постачальником харчових продуктів у навчальні заклади (школи, ясла-садки) згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» статті 20,22,23,25,35,37,39,44,50; Наказу Міністерства транспорту України від 14.10.1997 №363 «Про затвердження Правил перевезення вантажів автомобільним транспортом в Україні» розділу 11 «Правила оформлення документів на перевезення»; розділу 25 «Правила перевезення продукції харчової, м’ясо-молочної та рибної промисловості». Наказу Міністерства освіти і науки України Міністерства охорони здоров`я України від 17.04.2006 № 298/227; Постанова Кабінету Міністрів України від 10 січня 2019 року № 10, дотримання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти (Наказ Міністерства охорони здоров’я України (м.Київ) від 25.09.2020 №2205 зареєстрований в Міністерстві юстиції України 10 листопада 2020 року за №1111/35394 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти»).
Основні вимоги до постачальників продуктів для дитячого харчування: реєстрація потужності (ЕД, реєстрація у державному реєстрі по наказу 39), наявності відповідних супровідних документів (товарно-транспортної накладної, додаткових документів, експертних висновків лабораторних досліджень акредитованих лабораторій), дотримання температурних умов при транспортуванні продуктів харчування, наявності відповідного пакування та маркування продуктів харчування, відповідність санітарно-гігієнічним вимогам автотранспорту, спеціальне маркування автотранспорту, наявність особистих медичних книжок, наявність санітарного одягу, заповнення листа контрольних перевірок температури у кузові авторефрижератора.
Значна увага приділялась державному контролю щодо виробництва або обігу фальсифікованих харчових продуктів.
29.01.2021
Робоча зустріч з постачальником продуктів харчування в освітні заклади
26 січня 2021 року під головуванням Начальника Білозерського районного управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Олександра Черноуса проведена робоча зустріч з керівником МПП «Ритм» – постачальником харчових продуктів у навчальні заклади (школи, ясла-садки) згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» статті 20,22,23,25,35,37,39,44,50; Наказу Міністерства транспорту України від 14.10.1997 №363 «Про затвердження Правил перевезення вантажів автомобільним транспортом в Україні» розділу 11 «Правила оформлення документів на перевезення»; розділу 25 «Правила перевезення продукції харчової, м’ясо-молочної та рибної промисловості». Наказу Міністерства освіти і науки України Міністерства охорони здоров`я України від 17.04.2006 № 298/227; Постанова Кабінету Міністрів України від 10 січня 2019 року № 10, дотримання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти (Наказ Міністерства охорони здоров’я України (м.Київ) від 25.09.2020 №2205 зареєстрований в Міністерстві юстиції України 10 листопада 2020 року за №1111/35394 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти»).
Основні вимоги до постачальників продуктів для дитячого харчування: реєстрація потужності (ЕД, реєстрація у державному реєстрі по наказу 39), наявності відповідних супровідних документів (товарно-транспортної накладної, додаткових документів, експертних висновків лабораторних досліджень акредитованих лабораторій), дотримання температурних умов при транспортуванні продуктів харчування, наявності відповідного пакування та маркування продуктів харчування, відповідність санітарно-гігієнічним вимогам автотранспорту, спеціальне маркування автотранспорту, наявність особистих медичних книжок, наявність санітарного одягу, заповнення листа контрольних перевірок температури у кузові авторефрижератора.
Значна увага приділялась державному контролю щодо виробництва або обігу фальсифікованих харчових продуктів.