В районах області ще триває оздоровчий сезон, але не за горами вже і початок нового навчального року. З метою своєчасної та якісної підготовки загальноосвітніх шкіл та дошкільних закладів району до початку нового навчального року відбулася робоча зусріч фахівців Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з представниками відділу освіти, молоді та спорту Нижньосірогозької райдержадміністрації та комунальної установи «Централізована бухгалтерія з обслуговування закладів та установ освіти Нижньосірогозького району».
Під час робочої зустрічі було попередньо визначено графік комісійних перевірок стану готовності навчальних закладів району, а також обговорено питання завчасного надання керівниками дошкільних навчальних закладів звернень до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з питань проведення обстеження закладів стосовно визначення їх готовності до початку нового навчального року.
Протягом останніх років залишається проблемним питання укомплектування шкіл медичними працівниками, особливо в населених пунктах, де взагалі відсутні медпрацівники. Присутнім було роз’яснено, що пунктом 11.2 ДСанПіН 5.5.2.008-01 “Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу” передбачено, що у випадку відсутності в штаті медичного працівника, керівництво загальноосвітнього навчального закладу укладає угоду з районною поліклінікою про медичне обслуговування учнів.
Особлива увага присутніх була звернена на вжитя заходів щодо безперебійного забезпечення закладів холодною проточною водою, мийними та дезінфікуючими засобами, поводження з рідкими та твердими побутовими відходами, своєчасну організацію проходження медичних оглядів працівниками закладів.
У ході зустрічі також було обговорено питання розгляду та погодження примірного двотижневого меню, розробки технологічних карток приготування страв з урахуванням вимог Постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку” від 22 листопада 2004 року №1591, профілактики харчових отруєнь та інфекційних захворювань.
Під час обговорення присутні обмінялися думками з приводу організації підготовки дитячих закладів району до нового навчального року та окреслили шляхи вирішення проблемних питань, які виникають під час підготовки закладів до функціонування.
12.07.2019
Робоча зустріч щодо підготовки дитячих закладів освіти до нового навчального року
В районах області ще триває оздоровчий сезон, але не за горами вже і початок нового навчального року. З метою своєчасної та якісної підготовки загальноосвітніх шкіл та дошкільних закладів району до початку нового навчального року відбулася робоча зусріч фахівців Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з представниками відділу освіти, молоді та спорту Нижньосірогозької райдержадміністрації та комунальної установи «Централізована бухгалтерія з обслуговування закладів та установ освіти Нижньосірогозького району».
Під час робочої зустрічі було попередньо визначено графік комісійних перевірок стану готовності навчальних закладів району, а також обговорено питання завчасного надання керівниками дошкільних навчальних закладів звернень до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з питань проведення обстеження закладів стосовно визначення їх готовності до початку нового навчального року.
Протягом останніх років залишається проблемним питання укомплектування шкіл медичними працівниками, особливо в населених пунктах, де взагалі відсутні медпрацівники. Присутнім було роз’яснено, що пунктом 11.2 ДСанПіН 5.5.2.008-01 “Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу” передбачено, що у випадку відсутності в штаті медичного працівника, керівництво загальноосвітнього навчального закладу укладає угоду з районною поліклінікою про медичне обслуговування учнів.
Особлива увага присутніх була звернена на вжитя заходів щодо безперебійного забезпечення закладів холодною проточною водою, мийними та дезінфікуючими засобами, поводження з рідкими та твердими побутовими відходами, своєчасну організацію проходження медичних оглядів працівниками закладів.
У ході зустрічі також було обговорено питання розгляду та погодження примірного двотижневого меню, розробки технологічних карток приготування страв з урахуванням вимог Постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку” від 22 листопада 2004 року №1591, профілактики харчових отруєнь та інфекційних захворювань.
Під час обговорення присутні обмінялися думками з приводу організації підготовки дитячих закладів району до нового навчального року та окреслили шляхи вирішення проблемних питань, які виникають під час підготовки закладів до функціонування.