Протягом дев’яти місяців поточного року фахівцями відділів безпечності харчових продуктів та державного контролю Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області було обстежено 1869 підконтрольних об’єктів, з яких перевірено 169 господарств різних форм власності, 41 забійне, м’ясопереробне підприємство, 1659 інших об’єктів.
Загалом, за означений період 80 осіб піддано штрафу на суму 516868 грн.:
-відповідно до ст.107 кодексу України про адміністративні правопорушення піддано штрафу 68 осіб на суму 6817 грн (стягнуто на 100 %);
-відповідно до п.1. ст. 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» притягнуто 11 осіб на суму 510051 грн. 1 штраф – на суму 37230 грн (стягнуто на 100 %).
Окрім того, з 11 осіб не стягнуто штрафи на суму 472821 грн, оскільки справи на даний час перебувають на розгляді. До правоохоронних органів передано 5 справ. Щодо питання агропродовольчого ринку СТ ГСТ «Нова кооперація» Генічеського району Херсонської області – на даний час справа перебуває на розгляді в суді.
При районних та міських державних адміністраціях проведено 264 засідання ДНПК, на яких розглянуті питання:
-щодо комплексних заходів по недопущенню занесення африканської чуми свиней на територію області;
-про стан обліку поголів’я свиней у приватних господарствах населення;
-про епізоотичну ситуацію щодо інфекційних хвороб тварин та птиці на території району;
-про посилення заходів щодо ліквідації вогнищ сказу;
-про посилення державного нагляду (контролю) щодо недопущення в обіг риби та інших водних біоресурсів без відповідних супровідних документів;
-про заходи щодо недопущення торгівлі харчовими продуктами у несанкціонованих місцях на території Херсонській області;
-щодо зняття та накладання карантинних обмежень;
-щодо профілактики та оздоровлення тварин від хвороби Ауєскі.
Зроблено 463 письмових попередження про усунення порушень ветеринарного законодавства.
На території Херсонської області в наявності 15752 суб’єкта господарювання.
Відповідно до ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР, наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 р. № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам», Управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини з початку дії Закону в Херсонській області зареєстровано 8865 потужностей суб’єктів господарювання, з них 1399 протягом 9 місяців поточного року.
Проведено 555 планових перевірок, 1159 позапланових перевірки.
Всього налічується 8592 підконтрольних об’єкти, з яких 858 з високим ступенем ризику, 268 із середнім ступенем ризику, 7022 з незначним ступенем ризику.
Видано документів дозвільного характеру:
-11114 ветеринарних документа суб’єктам господарювання;
-210333 ветеринарних документа фізичним особам.
Окрім того, згідно із Законом України «Про ветеринарну медицину» експлуатаційні дозволи отримали 22 суб’єкти господарювання і 2 фізичні особи. Також, відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» видано 66 експлуатаційних дозволів суб’єктам господарювання та 34 експлуатаційні дозволи фізичним особам. Разом з тим, протягом 9 місяців поточного року зроблено 9 відмов у видачі експлуатаційного дозволу суб’єктам господарювання та 1 відмова у видачі експлуатаційного дозволу фізичній особі.
Протягом поточного року, відповідно до Закону України «Про звернення громадян», на розгляд до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області надійшло 86 звернень від громадян в сфері безпечності харчових продуктів: через Урядову гарячу лінію надійшло на розгляд 39 звернень, через обласний контактний центр – 6, з міської прокуратури – 2, з Держпродспоживслужби України – 12, до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області звернулося 24 особи, райдержадміністрації – 1, екологічної інспекції – 1.
Всі звернення розглянуті у визначені Законом терміни.
23.10.2018
Результати роботи відділів безпечності харчових продуктів та державного контролю протягом дев’ять місяців поточного року
Протягом дев’яти місяців поточного року фахівцями відділів безпечності харчових продуктів та державного контролю Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області було обстежено 1869 підконтрольних об’єктів, з яких перевірено 169 господарств різних форм власності, 41 забійне, м’ясопереробне підприємство, 1659 інших об’єктів.
Загалом, за означений період 80 осіб піддано штрафу на суму 516868 грн.:
-відповідно до ст.107 кодексу України про адміністративні правопорушення піддано штрафу 68 осіб на суму 6817 грн (стягнуто на 100 %);
-відповідно до п.1. ст. 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» притягнуто 11 осіб на суму 510051 грн. 1 штраф – на суму 37230 грн (стягнуто на 100 %).
Окрім того, з 11 осіб не стягнуто штрафи на суму 472821 грн, оскільки справи на даний час перебувають на розгляді. До правоохоронних органів передано 5 справ. Щодо питання агропродовольчого ринку СТ ГСТ «Нова кооперація» Генічеського району Херсонської області – на даний час справа перебуває на розгляді в суді.
При районних та міських державних адміністраціях проведено 264 засідання ДНПК, на яких розглянуті питання:
-щодо комплексних заходів по недопущенню занесення африканської чуми свиней на територію області;
-про стан обліку поголів’я свиней у приватних господарствах населення;
-про епізоотичну ситуацію щодо інфекційних хвороб тварин та птиці на території району;
-про посилення заходів щодо ліквідації вогнищ сказу;
-про посилення державного нагляду (контролю) щодо недопущення в обіг риби та інших водних біоресурсів без відповідних супровідних документів;
-про заходи щодо недопущення торгівлі харчовими продуктами у несанкціонованих місцях на території Херсонській області;
-щодо зняття та накладання карантинних обмежень;
-щодо профілактики та оздоровлення тварин від хвороби Ауєскі.
Зроблено 463 письмових попередження про усунення порушень ветеринарного законодавства.
На території Херсонської області в наявності 15752 суб’єкта господарювання.
Відповідно до ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР, наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 р. № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам», Управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини з початку дії Закону в Херсонській області зареєстровано 8865 потужностей суб’єктів господарювання, з них 1399 протягом 9 місяців поточного року.
Проведено 555 планових перевірок, 1159 позапланових перевірки.
Всього налічується 8592 підконтрольних об’єкти, з яких 858 з високим ступенем ризику, 268 із середнім ступенем ризику, 7022 з незначним ступенем ризику.
Видано документів дозвільного характеру:
-11114 ветеринарних документа суб’єктам господарювання;
-210333 ветеринарних документа фізичним особам.
Окрім того, згідно із Законом України «Про ветеринарну медицину» експлуатаційні дозволи отримали 22 суб’єкти господарювання і 2 фізичні особи. Також, відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» видано 66 експлуатаційних дозволів суб’єктам господарювання та 34 експлуатаційні дозволи фізичним особам. Разом з тим, протягом 9 місяців поточного року зроблено 9 відмов у видачі експлуатаційного дозволу суб’єктам господарювання та 1 відмова у видачі експлуатаційного дозволу фізичній особі.
Протягом поточного року, відповідно до Закону України «Про звернення громадян», на розгляд до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області надійшло 86 звернень від громадян в сфері безпечності харчових продуктів: через Урядову гарячу лінію надійшло на розгляд 39 звернень, через обласний контактний центр – 6, з міської прокуратури – 2, з Держпродспоживслужби України – 12, до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області звернулося 24 особи, райдержадміністрації – 1, екологічної інспекції – 1.
Всі звернення розглянуті у визначені Законом терміни.