Репеленти – нова група речовин для захисту тварин від комах

Літо – найтепліша пора року, а це ідеальні умови для життя та розмноження зоофільних мух, комарів та інших кровосисних комах. Тому, ветеринарні фахівці радять господарям, які утримують худобу у приватному секторі, застосовувати препарати для захисту тварин від негативного впливу шкідливих комах, оскільки у період масового льоту мух та комарів продуктивність домашніх тварин знижується на 40%, приріст ваги у молодняка – аж на 80%, молочна продуктивність – на 15-25%.

З метою запобігання нападів на тварин зоофільних мух та інших кровосисних комах, у тому числі кліщів, спеціалісти ветеринарної медицини Новотроїцького району під час подвірних обходів радять власникам худоби наступне: періодично робити дезінсекцію в приміщеннях, де утримується худоба; обробляти засобами від комах територію господарських дворів; боротися з комахами безпосередньо на тваринах, застосовуючи для цього різного роду репеленти. Саме вказаний комплекс заходів є найбільш ефективним.

На ринку ветеринарних препаратів нещодавно з’явилася нова група речовин для захисту тварин від комах – репеленти. Один із препаратів цієї групи – «Цефлур». Його використовують для захисту ВРХ від зоофільних мух, комарів та інших комах в пасовищний період. Даний препарат можна застосовувати навіть лактуючим коровам, з молоком він не виділяється і є малотоксичним для людей. Ветеринарні фахівці Новотроїцького району за бажанням власників проводять обробку тварин даним препаратом.

Репеленти – це нові засоби захисту тварин, які довели свою ефективність у боротьбі з негативним впливом шкідливих комах, що в решті-решт сприяє підвищенню продуктивності худоби.