У літній період зростає кількість харчових отруєнь та інфекційних захворювань, які виникають внаслідок вживання неякісних продуктів харчування.
Це пов’язано з високою температурою атмосферного повітря, виїздами населення на відпочинок, а також збільшення обсягів використання в харчуванні продуктів без термічної обробки (овочі, фрукти, зелень). Тому, Горностаївське районне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області надає рекомендації щодо безпечного вживання різних харчових продуктів:
Не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
Не допускати споживання продуктів і напоїв з вичерпаним терміном реалізації та при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності;
При купівлі будь-якого харчового продукту споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують його якість та безпеку;
При здійсненні подорожі не рекомендуємо брати з собою продукти, які швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні та кондитерські вироби з кремом). Для пиття використовувати воду питну бутильовану або з централізованих джерел водопостачання;
На відпочинку, без організованого харчування, не рекомендуємо готувати багатокомпонентні страви (салати, паштети тощо). Приготовлені страви бажано спожити одразу, а у випадку їх повторного споживання вони мають бути піддані повторній термічній обробці. Зберігання виготовлених страв без холоду не може перевищувати 2 години. Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання (ріки, озера, поверхневі води, підземні джерела).
При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою, а при споживанні дітьми – обдати окропом.
Перед приготуванням їжі, перед її вживанням обов’язково мити руки з милом, а також після відвідування туалету.
Для купання та відпочинку користуватися лише офіційно відкритими пляжами.
У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутися до найближчої медичної установи.
22.07.2019
Рекомендації для населення щодо вживання харчових продуктів в літній період
У літній період зростає кількість харчових отруєнь та інфекційних захворювань, які виникають внаслідок вживання неякісних продуктів харчування.
Це пов’язано з високою температурою атмосферного повітря, виїздами населення на відпочинок, а також збільшення обсягів використання в харчуванні продуктів без термічної обробки (овочі, фрукти, зелень). Тому, Горностаївське районне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області надає рекомендації щодо безпечного вживання різних харчових продуктів:
Не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
Не допускати споживання продуктів і напоїв з вичерпаним терміном реалізації та при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності;
При купівлі будь-якого харчового продукту споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують його якість та безпеку;
При здійсненні подорожі не рекомендуємо брати з собою продукти, які швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні та кондитерські вироби з кремом). Для пиття використовувати воду питну бутильовану або з централізованих джерел водопостачання;
На відпочинку, без організованого харчування, не рекомендуємо готувати багатокомпонентні страви (салати, паштети тощо). Приготовлені страви бажано спожити одразу, а у випадку їх повторного споживання вони мають бути піддані повторній термічній обробці. Зберігання виготовлених страв без холоду не може перевищувати 2 години. Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання (ріки, озера, поверхневі води, підземні джерела).
При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою, а при споживанні дітьми – обдати окропом.
Перед приготуванням їжі, перед її вживанням обов’язково мити руки з милом, а також після відвідування туалету.
Для купання та відпочинку користуватися лише офіційно відкритими пляжами.
У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутися до найближчої медичної установи.