Регулювання кількості безпритульних тварин в населених пунктах Горностаївського району

Сьогодні Горностаївським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено робочу зустріч за участю голів сільських рад Костянтинівської об’єднаної територіальної громади, керівників комунальних підприємств, райУТМР та громадських організацій щодо проблеми перебування великої кількості безпритульних тварин на території населених пунктів об’єднаної територіальної громади, що призводить до погіршення санітарно-епідеміологічного та екологічного стану, якості життя, та обговорення питання жорстокого поводження з тваринами.

У ході зустрічі начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Горностаївського районного управління Н. Петряй зазначив, що проблема забезпечення належних умов утримання тварин і гуманного поводження з ними, регулювання чисельності безпритульних тварин є комплексною і вимагає залучення різних структур об’єднаної територіальної громади для її вирішення і планування на довгострокову перспективу.

Учасниками зустрічі обговорено механізм взаємодії виконавчих органів Костянтинівської об’єднаної територіальної громади, комунальних підприємств, відповідальних служб, громадських організацій та фізичних осіб щодо додерження правил утримання домашніх тварин та регулювання кількості безпритульних тварин. Прийнято рішення щодо створення в поточному році проекту Програми поводження з безпритульними тваринами на території населених пунктів Костянтинівської територіальної громади на 2020-2022 роки.