RASFF: виявлення афлатоксинів у смажених фісташках, що експортували до України

До Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області надійшло повідомлення через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів  (RASFF) №2021.7114 стосовно афлатоксинів (В1 = 15,7; загальна кількість = 19,9 мкг/кг – ppb) в смажених фісташках у шкарлупі, що експортувалися з Туреччини (виробник: Alagözler Gida Paz. San. Ve Tic Ith Ihr Turz. Ltd. Sti; експортер: Malatya Pazari Kuruyemiscilik Sanayi ve Ticaret A.S.) через Болгарію до України (отримувач: ТОВ «Океан компані трейд» вул. Миру 3, м.Київ, 03134).

З метою недопущення в обіг такої  продукції, Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу у строк не більше двох робочих днів та письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Шановні споживачі! У разі виявлення вищезазначеної продукції повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за тел.: (0552) 32 – 17 – 37, за адресою вул. Перекопська, б.17 або звертайтесь до територіальних управлінь.