Проведено навчання лікарів-бактеріологів міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби в Херсонській області

Сьогодні, 28 березня 2019 року, на базі Херсонської регіональної державної лабораторії ім. професора Л.С. Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів проведено стажування лікарів-бактеріологів міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби в Херсонській області на тему: «Контроль якості поживних середовищ», «Мікробіологічне дослідження сировини та продукції тваринного і рослинного походження, кормів, води».

Під час навчання проведено практичне заняття щодо оцінки продуктивності поживних середовищ, необхідних для проведення мікробіологічних випробувань. Опрацьовано методики досліджень молока коров’ячого незбираного та води питної на мікробіологічні показники відповідно до проекту сфери акредитації міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби.

Увагу учасників заходу звернено на те, що забезпечення достовірності результатів мікробіологічних випробувань безпосередньо залежить від чіткого виконання методик та використання якісних поживних середовищ.