На підставі річного плану державного контролю Держпродспоживслужби у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ветеринарної медицини затверджений наказом Держпродспоживслужби України від 27.11.2019 №965 Іванівським районним управлінням з 28.11.2019 року розпочато планові аудити загально освітніх закладівщодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур заснованих на системі НАССР.
Проведено 21 контрольний захід державного контролю у формі аудиту, більшість з яких дитячі навчальні заклади та освітні заклади.
Впровадження системи НАССР в дитячих навчальних закладах, освітніх закладах–є гарантом якостів громадському харчуванні. НАССР–це не просто міра для проходження перевірок контролюючих органів, а важливий інструментдля контролю безпеки харчування дітей поза домом. На відміну від дорослих, у них немає вибору, де харчуватися і як, тому, адміністрація цих установ зобов’язана на законодавчому рівні розробити, впровадити і постійно підтримувати принципи системи HACCP.
Реалізація згаданої концепції дозволяє домогтися наступних позитивних моментів:
* В обов’язковому порядку контролюється сировина, що постачається для приготування їжідітям;
* Існує можливість документального контролю, які дослідження проходила сировина тваринного походження перед тим, як потрапити на стіл до дитини;
* Здійснюється жорсткий контроль за умовами її приготування в частині дотримання вимог санітарії та гігієни;
* Своєчасна і якісна дезінфекція інвентарю, приміщення їдальні і кухні;
*Особиста гігієна персоналу;
* Правильне прибирання відходів і сміття;
* Відсутність комах;
* Продукти, які не відповідають за якістю повертаються постачальникам або утилізуються;
* Жорсткий контроль за зберіганням продуктів і напівфабрикатів.
Комплекс цих заходів допомагає захистити дитину від різних захворювань, включаючи харчові та алергічні отруєння.
Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.
Контроль, що реалізується в рамках створеної системи менеджменту передбачає відпрацювання пакету документів і їх неухильного виконання.
12.12.2019
Проведення заходів державного контролю у формі аудиту в Іванівському районі
На підставі річного плану державного контролю Держпродспоживслужби у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ветеринарної медицини затверджений наказом Держпродспоживслужби України від 27.11.2019 №965 Іванівським районним управлінням з 28.11.2019 року розпочато планові аудити загально освітніх закладівщодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур заснованих на системі НАССР.
Проведено 21 контрольний захід державного контролю у формі аудиту, більшість з яких дитячі навчальні заклади та освітні заклади.
Впровадження системи НАССР в дитячих навчальних закладах, освітніх закладах–є гарантом якостів громадському харчуванні. НАССР–це не просто міра для проходження перевірок контролюючих органів, а важливий інструментдля контролю безпеки харчування дітей поза домом. На відміну від дорослих, у них немає вибору, де харчуватися і як, тому, адміністрація цих установ зобов’язана на законодавчому рівні розробити, впровадити і постійно підтримувати принципи системи HACCP.
Реалізація згаданої концепції дозволяє домогтися наступних позитивних моментів:
* В обов’язковому порядку контролюється сировина, що постачається для приготування їжідітям;
* Існує можливість документального контролю, які дослідження проходила сировина тваринного походження перед тим, як потрапити на стіл до дитини;
* Здійснюється жорсткий контроль за умовами її приготування в частині дотримання вимог санітарії та гігієни;
* Своєчасна і якісна дезінфекція інвентарю, приміщення їдальні і кухні;
*Особиста гігієна персоналу;
* Правильне прибирання відходів і сміття;
* Відсутність комах;
* Продукти, які не відповідають за якістю повертаються постачальникам або утилізуються;
* Жорсткий контроль за зберіганням продуктів і напівфабрикатів.
Комплекс цих заходів допомагає захистити дитину від різних захворювань, включаючи харчові та алергічні отруєння.
Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.
Контроль, що реалізується в рамках створеної системи менеджменту передбачає відпрацювання пакету документів і їх неухильного виконання.