Проведення виробничої семінар-наради у Нововоронцовському районі

08 лютого 2018 року проведено виробничу семінар-нараду з в Нововоронцовському районному  управлінні зі спеціалістами Нововоронцовської районної державної  лікарні ветеринарної медицини щодо  проведення епізоотичного розслідування випадку підозри або спалахів африканської чуми свиней.

Начальник управління повідомила про останні випадки захворювання на  африканську чуму свиней в Україні.

Так з 1 січня поточного року станом на 5 лютого 2018 року в Україні зареєстровано 27 випадків африканської чуми свиней.

7 лютого чергові випадки африканської чуми свиней (АЧС) зафіксовано у Закарпатській та Рівненській областях. Про це повідомила прес-служба Держпродспоживслужби. Зазначається, що АЧС у Закарпатській області була зареєстрована на території низки мисливських угідь.

01.02.2018 року в  Полтавській  та Чернівецькій областях було встановлено діагноз на африканську чуму свиней СК «Іскра» (с. Недогарки, Кременчуцький район, Полтавська область) та в особистому підсобному господарстві (с.  Данківці, Хотинський район, Чернівецька область).

30 січня в Тернопільській та Чернівецькій областях було встановлено діагноз на африканську чуму свиней на території філії мисливського господарства «Стіжок» ТзОВ фірми «РІО» (Шумський район, Тернопільська область) та приватного домоволодіння (с. Данківці, Хотинський район, Тернопільська область).

26.01.2018 року в м. Бучач Тернопільської області,24.01.2018 року в приватних домоволодіннях смт. Мізоч (Здолбунівський район, Рівненська область) та с. Грозинці (Хотинівський район, Чернівецька область).

Тому необхідно бути обізнаними, готовими до АЧС щоб злагоджено спрацювати і не допустити поширення АЧС в Нововоронцовському районі.

 А також, на нараді було  розглянуто інші питання:

1.Останні випадки захворювання на  африканську чуму свиней в    Україні. 2.Проведення епізоотичного обстеження та епізоотичного розслідування випадку підозри або спалахів африканської чуми свиней.

3.Правила відбору проб для дослідження на АЧС.

4.Проведення дезінфекції .