Проведення паспортизації харчоблоків закладів освіти Нововоронцовської громади

На виконання пункту 3 доручення голови обласної державної адміністрації від 10 лютого 2021 року № 25-д «За результатами селекторної наради щодо обговорення шляхів вирішення актуальних питань розвитку області від 08 лютого 2021 року, фахівці Нововоронцовського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області пвзяли участь в складі міжвідомчої комісії  у проведенні  обстежень закладів дошкільної, повної загальної середньої освіти щодо паспортизації харчоблоків закладів освіти.

Забезпечення повноцінного, якісного та калорійного харчування для дітей у школах та дошкільних закладах, постачання безпечних та якісних продуктів харчування, відповідність санітарно-гігієнічним нормам є вкрай важливими факторами. 

Паспорт харчоблоку закладу освіти містить вичерпну інформацію про його матеріально-технічний та санітарно-гігієнічний стан.

Під час обстежень двох  харчоблоків закладів дошкільної освіти та двох – закладів загальної повної середньої освіти проведено роз’яснювальну та консультаційну допомогу щодо складання паспортів харчоблоків  та розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР.

Проаналізувавши  результати проведеної роботи з’ясовано, що більшість закладів потребують  залучення коштів з метою оновлення матеріально – технічного забезпечення, розроблення програми лабораторного контролю, а деякі потребують поточного ремонту харчоблоків та додаткових приміщень.