Протягом поточного року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області відібрано 566 проб питної води

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області продовжує здійснювати посилений державний санітарно-епідеміологічний нагляд за об’єктами питного водопостачання області.

Тож, з початку 2021 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області під час заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства відібрано 566 проб питної води з джерел централізованого водопостачання та водопровідних мереж, які забезпечують питною водою населення Херсонщини.

За результатами лабораторних досліджень встановлено, що вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» не відповідали:

  • 148 проб питної води – за санітарно-хімічними показниками (26% від загальної кількості)
  • 8 проб питної води – за мікробіологічними показниками (1,4% від загальної кількості).

Невідповідність проб питної води вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» зафіксовано на територіях Високопільського, Каховського, Новотроїцького, Генічеського, Великоолександрівської, Бериславської, Білозерської, Великолепетиської, Горностаївської ОТГ та в м. Херсон.

У досліджених пробах частіше всього виявляються перевищення нормативних показників вмісту хлоридів, заліза загального, загальної жорсткості та сухого залишку.

За результатами заходів державного нагляду (контролю) на відповідальних осіб складено 25 протоколів про адміністративне правопорушення, керівникам підприємств надані приписи, з метою усунення порушень, виявлених під час перевірок.

Також, про результати державного контролю було проінформовано органи місцевого самоврядування та районні державні адміністрації.