Профілактика отруєння бджіл на постійному контролі Держпродспоживслужби

На Херсонщині триває активна робота щодо профілактики отруєння бджіл. так, наради із пасічниками провели фахівці районних управлінь Держпродспоживслужби в Великоолександрівському, Каховському, Білозерському та Бериславському районах.

Окрему увагу фахівці Держпродспоживслужби області звернули на питання дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві.

Зокрема, учасникам заходів було наголошено, що аграрії, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки попередити про це пасічників.

При цьому аграрії повинні повідомляти дату обробки, назву препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату. Обробка сільськогосподарських культур повинна здійснюватися виключно препаратами, офіційно дозволеними в переліку пестицидів та агрохімікатів в Україні.

Під час нарад було порушено ряд актуальних як для бджолярів, так і для аграріїв питань. Зокрема мова йшла про обов’язкову паспортизацію та реєстрацію пасік, обговорено механізми  лабораторних досліджень меду, тощо. Також було порушене питання дотримання виробниками сільськогосподарської продукції стандартів, технічних умов та інших вимог, пов’язаних із збереженням та застосуванням пестицидів та гербіцидів на території району та ін.