Про впровадження системи НАССР в Олешківському районі

18 вересня 2019 року начальником Олешківського районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено зустріч з керівниками закладів освіти району щодо впровадження контролю за безпечністю харчування відповідно до Міжнародної системи контролю за якістю продуктів харчування (НАССР). Мета даного заходу – ознайомлення керівників закладів освіти з основними вимогами впровадження систем управління безпечністю харчової продукції за принципами НАССР у навчальних закладах району.
Під час зустрічі розглянуто вимоги законодавства щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи НАССР на харчоблоках закладів дошкільної та загальної середньої освіти. Зокрема, освітян було ознайомлено із основними положеннями Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» та наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.12 № 590 про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечності харчових продуктів (НАССР). Наголошено про терміни запровадження НАССР та обговорено ключові питання.

Часті випадки спалахів захворювань, пов’язаних із споживанням продуктів харчування, вказують на необхідність зміни підходів до їхньої безпеки. Одним із надійних способів захистити споживачів є система керування безпекою харчових продуктів НАССР (аналіз ризиків і контролю критичних точок). Вона гарантує безпечність продукції на всьому шляху харчового ланцюжка «від лану до столу», адже дає змогу виявити усі критичні точки, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту, усунути їх і постійно контролювати.