Представники Нижньосірогозького райуправління провели семінар для керівників закладів торгівлі та харчування

Результати проведених спільно з представниками Нижньосірогозького відділення Каховського відділу ГУНП в Херсонській області та СОVID-патрулями  селищної та сільських рад відвідувань об’єктів торгівлі та громадського харчування показали, що, незважаючи на широку просвітницьку роботу фахівців районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Херсонській області, роботу засобів масової інформації,  існує нагальна потреба в проведенні спеціального навчального семінару  з керівниками закладів торгівлі та громадського харчування району.

За попереднім погодженням такий семінар було проведено 09 червня 2020 року на базі Нижньосірогозької райспоживспілки. Виконуючий обов’язки  начальника Нижньосірогозького  районного управління Головного  управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Чебукін нагадав присутнім про    обов’язковість дотримання законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів,  санітарних норм та правил з урахуванням Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів. Також він нагадав, що харчові об’єкти обов’язково повинні бути  зареєстровані як оператору ринку харчових продуктів відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».  

Лариса Качкарова, начальник відділу державного нагляду  за дотриманням    санітарного законодавства Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, проінформувала присутніх  про  епідемічну ситуацію в області   та відповідність визначеним критеріям (інцидентність  на 100 тис населення, показник  завантаженості ліжок, показник охоплення тестуванням   на 100 тис населення),     перехід  до другого етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень. Також вона опрацювала з присутніми питання організації  протиепідемічних заходів на період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби згідно Постанов Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 року №17(торгівля продовольчими товарами) та від 02.06.2020 року №32(заклади громадського харчування). Особлива увага присутніх була звернена на забезпечення  проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, необхідність постійного інформування відвідувачів закладів щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та про профілактику коронавірусної хвороби COVID-19.

Фахівці Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській області надали відповіді та роз’яснення на численні запитання присутніх, надали практичні рекомендації щодо проведення дезінфекції приміщень, використання антисептиків та інше.

Цього ж дня було проведено збір інформації про дотримання протиепідемічних вимог в Нижньосірогозькій районній філії Херсонсього обласного центру зайнятості.  Заклад забезпечений в достатній кількості засобами індивідуального захисту, антисептиками та дезінфікуючими засобами, є необхідні інформаційні матеріали, забезпечено дотримання принципів соціального дистанціювання, організоване вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних засобів. Враховуючи значну кількість клієнтів з усіх населених пунктів району, з працівниками установи була додатково проведена роз’яснювальна робота щодо організації протиепідемічних заходів при прийманні відвідувачів згідно вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 року №16.

Збір інформації щодо дотримання протиепідемічних вимог та активна роз’яснювальна робота фахівцями Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській області з метою профілактики корона вірусної хвороби буде проводитись і надалі.