Правила перебування дітей в закладах відпочинку та оздоровлення

Під час перебування дитини в закладі організовується щоденний температурний скринінг. Діти, в яких виявлено температуру тіла понад 37,2 С або ознаки респіраторних захворювань підлягають ізоляції в ізоляторі з негайним інформуванням батьків, або інших представників.

Дитина в такому разі підлягає госпіталізації в заклад охорони здоров’я до підтвердження або спростування діагнозу коронавірусної хвороби COVID-19.

У випадку лабораторного підтвердження діагнозу COVID-19 та відсутності підстав для подальшого перебування дитини в стаціонарі засновник/суб’єкт господарювання забезпечує транспортування дитини до місця самоізоляції під нагляд сімейного лікаря з дотриманням протиепідемічних заходів.

Рекомендовано:

– максимально обмежити кількість дітей в групах, виходячи з можливості забезпечення належних протиепідемічних заходів;

– розміщення в кімнатах корпусів з розрахунку не менше 5 кв.м на одну дитину із забезпеченням дистанції між спальними місцями;

– надання пріоритету активним іграм вправам на відкритому повітрі з дотриманням фізичного дистанціювання, з обмеженням використання багаторазового інвентарю для занять та ігор.

Допуск до роботи персоналу:

  • здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіратори (без клапану) або захисні маски, так, щоб були покриті рот і ніс, після проведення термометрії безконтактним термометром.

У разі виявлення співробітника  з підвищеною температурою тіла понад 37,2 С або ознаками респіраторного захворювання, такий співробітник не допускається до роботи з рекомендаціями звернутись за медичною допомогою;

  • доступ на територію працівників та осіб, які надають послуги та/або виконують роботи, а також їх перебування на території закладу дозволяється лише у захисних масках, що закривають рот і ніс, після проведення термометрії безконтактним термометром.

На період карантину в закладі забороняється:

  • використання багаторазових (тканинних) рушників після миття рук;
  • використання м’яких іграшок;
  • проведення батьківських днів (відвідування дитини);
  • проведення масових заходів в закритих приміщеннях та заходів за участі запрошених осіб.

Батьки, особи, що їх заміняють з метою відвідування на територію закладу не допускаються, крім входу та перебування в закладі з метою захисту прав дитини та реалізації ними прав передбачених законодавством. Вхід та перебування на території закладу можливе за умови використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіратори (без клапану) або захисні маски, так, щоб були покриті рот і ніс, проходження термометрії та попереднього узгодження відповідних дій з керівником закладу;

 

При вході на територію закладу розміщуються:

– інформаційні матеріали щодо профілактики поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

– місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% ізопропілового спирту та понад 70% етилового спирту.

Використання антисептиків дитиною повинно відбуватися виключно під контролем працівника закладу;

Засновник/суб’єкт господарювання забезпечує:

– засобами індивідуального захисту та дезінфікуючими засобами на весь період роботи працівників закладу;

– дезінфекцію поверхонь, проведення волого прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів, провітрювання приміщень;

– централізований збір ЗІЗ використаних відповідно до встановлених вимог;

– проведення навчання правилам використання та утилізації ЗІЗ;

– інформування щодо встановлених у закладі обмежень;

– відсторонення від роботи осіб з підвищеною температурою тіла або з ознаками гострого респіраторного захворювання

Персонал закладу зобов’язаний дотримуватись правил особистої гігієни, уникати контактів з особами, що мають ознаки респіраторних або кишкових захворювань, самоізолюватися у разі виникнення захворювання та своєчасно повідомити керівника про захворювання.