Позапланове інспектування оптового ринку в с. Великі Копані

15 травня державні інспектори ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області провели позапланове інспектування оптового сільськогосподарського ринку «Неждана» у с. Великі Копані Олешківського району.

– Підставою для проведення позапланової перевірки стало повідомлення від Херсонської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Херсонській області. А саме про лист від адміністрації ринку щодо звільнення приміщень, де на ринку розміщувалась Державна лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи, де відбувалось лабораторне дослідження продукції, яка реалізується на ринку. Уже можна сказати, що на ринку є певні порушення санітарно-гігієнічних норм, а місця для реалізації продукції надаються без висновків ветсанлабораторії. – розповів начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській області Віталій Боярський.


Якщо на ринку не буде проводитись лабораторний контроль сільськогосподарської продукції , то вживання подібної продукції може бути небезпечним для здоров’я людини.

На саме інспектування працівники ринку та реалізатори реагують дуже емоційно та негативно, що безпосередньо впливає на стан проведення самої перевірки.

Проте інспектування все ж проводиться. За результатами перевірки буде складено акт і будуть вживатись заходи для припинення встановлених порушень.