Позапланова перевірка табору відпочинку «Сузір’я» Таврійського навчально-реабілітаційного центру

З метою визначення готовності до початку роботи в оздоровчий сезон 2019 року пришкільного табору відпочинку «Сузір’я» на базі Таврійського навчально-реабілітаційного центру фахівцями Новокаховського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області 13 травня 2019 року проведено позапланове обстеження даного закладу з відбором проб питної води для лабораторних досліджень. Функціонування табору передбачається з 1 червня по 14 червня 2019 року.

На період його роботи директором складена та затверджена план-сітка заходів, з урахуванням віку та інтересів дітей. Підготовлені приміщення спального та навчального корпусів, де буде організовано перебування дітей під час відпочинкової зміни, створені відповідні умови щодо відпочинку на території закладу, яка обладнана безпечними спортивними спорудами. Згідно з пропозиціями Новокаховського міського управління для захисту дітей від прямих сонячних променів в 2019 році облаштовані тіньові навіси.

Для фізичної реабілітації дітей–інвалідів в Центрі обладнано спеціальну кімнату з тренажерами, заняття на яких сприяють зміцненню м’язів, розвитку координації рухів та рівноваги, покращенню опори ступні. В закладі створено умови для розвитку у дитини фізичної самостійності та активності, покращення фізичного стану.

Для медичного обслуговування в Центрі наявний медичний блок, до складу якого входять кабінет прийому, процедурний кабінет, ізолятор з відповідним медичним обладнанням, необхідними лікарськими засобами для надання першої медичної допомоги. Медичний блок укомплектований медичними працівниками. Заведена вся необхідна документація.

Під час обстеження фахівцями управління перевірені також побутові умови для майбутніх відпочивальників та організація їх харчування, починаючи від постачання продуктів харчування, умов зберігання, технології приготування, правил миття посуду до ведення необхідної документації тощо. На період функціонування табору фахівцями управління розглянуто та погоджено перспективне меню для харчування дітей, яке складено відповідно до встановлених фізіологічних та натуральних норм харчування.