Поради батькам під час карантину в дитячих закладах освіти

З метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 11 березня 2020 року Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо запровадження карантину для усіх типів закладів освіти: закладів  дошкільної,  загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної),  фахової передвищої,  вищої, післядипломної освіти незалежно від форми власності і сфери управління.

Карантин запроваджено на період з 12 березня до 3 квітня 2020 року. Терміни карантину можуть змінитись в залежності від епідемічної ситуації в Україні.

Просто не ходити до школи чи іншого закладу освіти – недостатньо.

Порада для батьків на період  дії карантину:

– обмежте контакти Вашої дитини з іншими дітьми, родичами, які мешкають окремо, знайомими;

– не допускайте перебування дитини у місцях великого скупчення людей, зокрема у громадських місцях, на спортивних та ігрових майданчиках;

– не допускайте участі дитини у масових заходах (змаганнях, конкурсах тощо);

–  обмежте пересування дитини громадським транспортом;

– не допускайте контакт дитини з особами, що мають ознаки  респіраторного захворювання;

– контролюйте дотримання дитиною правил особистої гігієни, навчить дитину мити руки після відвідування вулиці, туалету, перед вживанням їжі;

– роз’яснить важливість дотримання правила захисту очей, носа або рота від контакту з ними немитих рук;

– слідкуйте за станом  здоров’я дитини, не займайтесь самолікуванням у разі захворювання, своєчасно звертайтесь за медичною допомогою.

Якщо Ви берете дитину з собою на роботу, бажано створити умови для окремого перебування дитини, що обмежать контакт дитини з іншими працівниками.

Профілактичні заходи спрямовані на захист дитини від захворювання!