Наразі на державному рівні приділяється особлива увага організації харчування в навчальних закладах, впровадженню нової системи контролю, основаної на принципах НАССР. Діти повинні отримувати якісне, збалансоване, безпечне харчування.
З метою недопущення епідускладнень з кишкових інфекцій в організованих колективах при проведенні перевірок навчальних закладів акцентується увага на дотримання умов транспортування, зберігання, продуктів харчування, технології приготування їжі, недопущення до приготування їжі працівників з ознаками кишкових розладів, забезпечення якісного миття посуду, інвентарю, приміщень, тощо. Продукти харчування, забруднені бактеріями, вірусами можуть стати факторами передачі гострих кишкових інфекцій, спричинених патогенними та умовно – патогенними мікроорганізмами, а системи контролю повинні попередити їх виникнення.
На виконання річного плану державного нагляду (контролю) на 2019 рік працівниками відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено планові перевірки Чкаловського дошкільного навчального закладу та Великоолександрівського закладу дошкільної освіти №2 на предмет дотримання вимог санітарного законодавства. Перевірка проводилася з лабораторним контролем. Відібрано на дослідження змиви з посуду, інвентарю, обладнання на бактерії групи кишкової палички, продукти на бак забрудненість, питна вода на мікробіологічні та санітарно – хімічні показники, овочі на паразитологічні дослідження та вміст нітратів.
Також перевірено умови перебування дітей в навчальних закладах, зокрема, дотримання температурного режиму, улаштування територій, забезпечення закладів холодною та гарячою проточною водою, системами водовідведення, дотримання правил поводження з відходами, тощо. Перевірка проводилася з відео фіксацією.
За результатами перевірки готуються акти, приписи щодо усунення виявлених порушень.
14.11.2019
Планові перевірки дошкільних навчальних закладів Великоолександрівського району
Наразі на державному рівні приділяється особлива увага організації харчування в навчальних закладах, впровадженню нової системи контролю, основаної на принципах НАССР. Діти повинні отримувати якісне, збалансоване, безпечне харчування.
З метою недопущення епідускладнень з кишкових інфекцій в організованих колективах при проведенні перевірок навчальних закладів акцентується увага на дотримання умов транспортування, зберігання, продуктів харчування, технології приготування їжі, недопущення до приготування їжі працівників з ознаками кишкових розладів, забезпечення якісного миття посуду, інвентарю, приміщень, тощо. Продукти харчування, забруднені бактеріями, вірусами можуть стати факторами передачі гострих кишкових інфекцій, спричинених патогенними та умовно – патогенними мікроорганізмами, а системи контролю повинні попередити їх виникнення.
На виконання річного плану державного нагляду (контролю) на 2019 рік працівниками відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено планові перевірки Чкаловського дошкільного навчального закладу та Великоолександрівського закладу дошкільної освіти №2 на предмет дотримання вимог санітарного законодавства. Перевірка проводилася з лабораторним контролем. Відібрано на дослідження змиви з посуду, інвентарю, обладнання на бактерії групи кишкової палички, продукти на бак забрудненість, питна вода на мікробіологічні та санітарно – хімічні показники, овочі на паразитологічні дослідження та вміст нітратів.
Також перевірено умови перебування дітей в навчальних закладах, зокрема, дотримання температурного режиму, улаштування територій, забезпечення закладів холодною та гарячою проточною водою, системами водовідведення, дотримання правил поводження з відходами, тощо. Перевірка проводилася з відео фіксацією.
За результатами перевірки готуються акти, приписи щодо усунення виявлених порушень.