Планова перевірка з питань водного постачання в смт Верхній Рогачик

12 червня поточного року фахівцями Великолепетиського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено планову перевірку комунального підприємства «Водопровідно-каналізаційне господарство селища Верхній Рогачик» з метою встановлення дотримання вимог санітарного законодавства у сфері питної води та питного водопостачання населення.

КП «ВКГ селища Верхній Рогачик» забезпечує питною водою 5741 жителя смт Верхній Рогачик та с. Вишневе. Водопостачання здійснюється від 15 артезіанських свердловин, тип води питної – необроблена природна.

Встановлено, що зони санітарної охорони артезіанських свердловин впорядковано: проведено прибирання, траву викошено, оглядові колодязі накриті, утримуються згідно з вимогами. Підтоплень джерел питного водопостачання не зафіксовано.

Відповідно до вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10, КП «ВКГ селища Верхній Рогачик» здійснює виробничий контроль безпечності та якості питної води з місць водозабору та розподільчої мережі. Згідно з протоколами досліджень якості питної води, встановлено, що питна вода відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 за мікробіологічними, радіаційними показниками та має задовільні органолептичні властивості.

У ході перевірки відібрано для проведення лабораторних досліджень зі свердловин та розподільчої мережі 25 проб води на мікробіологічні, 25 проб води на санітарно-хімічні показники та 15 проб ґрунту з території свердловин для дослідження на пестициди, токсичні елементи, рН.

За підсумками планової перевірки складено уніфікований акт та припис щодо усунення виявлених недоліків.