Планова перевірка Софіївського НВК

Відповідно до плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на 2019 рік, фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новотроїцького районного управління з 02.12.2019 по 06.12.2019 року проведено планову перевірку Софіївського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ступеня – ясла-садок».

Проектна потужність закладу – 40 дітей (ЗОШ – 25, ДНЗ – 15), загальна кількість класних приміщень – 4 та 1 різновікова група. Територія закладу упоряджена та утримується відповідно до вимог санітарних норм.

Під час планової перевірки фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства перевірені питання щодо санітарно-гігієнічних умов для виховання, перебування, організації харчування дітей, дотримання натуральних норм, забезпечення медичного обслуговування та температурного режиму.

Всі приміщення закладу мають природне освітлення, штучне освітлення основних приміщень рівномірне та достатнє,що підтверджується результатами інструментального вимірювання рівня освітленості №346 від 07.07.2019. Заклад обладнаний мережами господарсько-питного водопостачання, мережами каналізації, водостоку, опалення та вентиляції згідно з санітарними нормами. Умови для дотримання дітьми та персоналом правил особистої гігієни забезпечені. Параметри повітряно-теплового режиму відповідають нормативним. В закладі проводяться за угодою профілактичні дезінфекції, дезінсекції та дератизації заходи.

У закладі дотримуються вимоги стосовно поводження з відходами. Забезпечено дотримання вимог санітарного регламенту щодо організації та проведення лабораторних досліджень води питної, параметрів мікроклімату, піску на ігрових майданчиках, параметрів освітленості.

За пропозиціями наданих Новотроїцьким районним управлінням за попередніми перевірками,     у закладі поновлено столовий посуд, та придбано  у достатній кількості постільної білизни.

Керівнику закладу за результатами планової перевірки також надано у приписі пропозиції  з встановленими термінами звітування.