Основною метою будь-якого суспільства є поліпшення якості життя, важливою складовою якого є здоров’я людини, яке значною мірою залежить від якості харчових продуктів.
Проблема якості харчових продуктів настільки важлива, що у високорозвинених державах установлюється правова основа гарантії якості та безпеки продовольчої сировини і харчових продуктів.
Отже, на правовій основі ,а саме на виконанні річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік, затвердженого наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 23.11.2017 року за № 1110 та на підставі наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 06 червня 2018 року за № 1627,спеціалістами Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено з 16 по 20 червня 2018 року планову перевірку потужностей оператора ринку ФОП Винник Р.І, розташованих селах Михайлівка і Любимівка Нововоронцовського району на предмет дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів із застосуванням засобу відеофіксації.
При перевірці зверталася увага на наявність та облаштованість “Куточка споживача”, наявність дозвільних документів на провадження діяльності, наявності ліцензій на реалізацію алкогольної та тютюнової продукції, медичних книжок працівників, наявність підтверджуючих сертифікатів якості продукції, яка реалізується в холодильному обладнанні, умови зберігання, терміни реалізації, терміни зберігання продукції, діючих договорів на проведення дезінфекції, дезінсекції, дератизації, дотримання температурного режиму в приміщеннях та інше.
Звернуто увагу керівника закладу на відповідальність за порушення Закону України « Про основні принципи та вимоги щодо безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771.
За результатами планової перевірки ФОП Винник Р.І.. буде складено акти та надано приписи щодо виявлених порушень.
Таким чином, безпека харчових продуктів є однією з ключових передумов забезпечення належного рівня здоров’я населення та вимагає застосування такого підходу, що поєднує в собі виявлення небезпеки і ризиків та контрольні заходи відповідної дії.
Дієвість такого підходу залежить від налагодження ефективного співробітництва і порозуміння між виробниками, органами контролю та споживачами.
20.06.2018
Планова перевірка потужностей роздрібної торгівлі у Нововоронцовському районі
Основною метою будь-якого суспільства є поліпшення якості життя, важливою складовою якого є здоров’я людини, яке значною мірою залежить від якості харчових продуктів.
Проблема якості харчових продуктів настільки важлива, що у високорозвинених державах установлюється правова основа гарантії якості та безпеки продовольчої сировини і харчових продуктів.
Отже, на правовій основі ,а саме на виконанні річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік, затвердженого наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 23.11.2017 року за № 1110 та на підставі наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 06 червня 2018 року за № 1627,спеціалістами Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено з 16 по 20 червня 2018 року планову перевірку потужностей оператора ринку ФОП Винник Р.І, розташованих селах Михайлівка і Любимівка Нововоронцовського району на предмет дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів із застосуванням засобу відеофіксації.
При перевірці зверталася увага на наявність та облаштованість “Куточка споживача”, наявність дозвільних документів на провадження діяльності, наявності ліцензій на реалізацію алкогольної та тютюнової продукції, медичних книжок працівників, наявність підтверджуючих сертифікатів якості продукції, яка реалізується в холодильному обладнанні, умови зберігання, терміни реалізації, терміни зберігання продукції, діючих договорів на проведення дезінфекції, дезінсекції, дератизації, дотримання температурного режиму в приміщеннях та інше.
Звернуто увагу керівника закладу на відповідальність за порушення Закону України « Про основні принципи та вимоги щодо безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771.
За результатами планової перевірки ФОП Винник Р.І.. буде складено акти та надано приписи щодо виявлених порушень.
Таким чином, безпека харчових продуктів є однією з ключових передумов забезпечення належного рівня здоров’я населення та вимагає застосування такого підходу, що поєднує в собі виявлення небезпеки і ризиків та контрольні заходи відповідної дії.
Дієвість такого підходу залежить від налагодження ефективного співробітництва і порозуміння між виробниками, органами контролю та споживачами.