Планова перевірка Новопавлівського дитячого навчального закладу Великоолександрівського району

Пріоритетним питанням в роботі відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства є забезпечення дітей раціональним, збалансованим, безпечним харчуванням, дотримання виконання натуральних норм харчування. У лютому місяці поточного року фахівцями Великоолександрівського районного управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено аналіз виконання норм харчування по кожному навчальному закладу, визначені конкретні проблеми щодо покращення матеріально-технічної бази закладів, розробки перспективного меню та картотеки страв, проведення аналізу харчування з дотриманням вимог санітарного законодавства. За результатами аналізу надані пропозиції головам сільських та селищних рад, відділу освіти райдержадміністрації щодо вжиття невідкладних заходів.

Під час планових перевірок також звертається особлива увага на питання організації харчування дітей, забезпечення належних умов утримання приміщень, на стан водопостачання та водовідведення, проведення профілактичних робіт з дезінфекції та дератизації, дотримання законодавства у сфері поводження з побутовими відходами.

Відповідно до річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства на 2019 рік, фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства проведена планова перевірка Новопавлівського дитячого навчального закладу загального розвитку.

У ході перевірки акцентована увага на забезпеченні закладу доброякісною питною водою, дотриманні технології приготування страв, якісного миття столового та кухонного посуду, виконанні норм харчування, веденні документації з харчування, забезпеченні контролю за дотриманням термінів придатності харчових продуктів, умовах їх зберігання тощо. 

Проблемні питання та шляхи їх вирішення були обговорені на зустрічі з головою Новопавлівської сільської ради, а саме: щодо необхідності поновлення технологічного обладнання, придбання столового посуду, покращення харчування.

За результатами перевірки складено акт, підготовлено припис та надані рекомендації щодо усунення порушень.

Разом з цим, перевірено наявність куточка споживача у закладі та надані рекомендації стосовно його оформлення.