Перевірки об’єктів водопостачання на території Горностаївського району

На території Горностаївського району функціонують 13 комунальних підприємств, які здійснюють водопостачання у 29 населених пунктах. Вода питна подається від 85 робочих артезіанських свердловин на 1 комунальний та 28 сільських водопроводи.

За поточний період 2019 року фахівцем відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства охоплені плановими та позаплановими заходами державного нагляду (контролю) на предмет дотримання вимог санітарного законодавства всі комунальні підприємства район, що надають послуги населенню  у сфері водопостачання.

В грудні  відбулася перевірка Червоноблагодатненського КП «Надія».    

Слід зазначити, ситуація з водопостачанням в районі обслуговування даного підприємства значно покращилась. Забезпечено вчасне вжиття заходів щодо проведення робіт з ліквідації аварійних ситуацій та поривів на водомережах, відновлено проведення відомчого лабораторного контролю якості питної води, проведено профілактичне хлорування споруд та мереж, розпочато роботи з упорядкування та огородження зон санітарної охорони джерел водопостачання.   Однак, ще залишаються проблемні питання, у зв’язку з чим керівнику підприємства за результатами перевірки надано пропозиції.