Перевірки готовності пришкільних таборів відпочинку в Іванівському районі

Діти – наше майбутнє, найкраща частина нашого суспільства, яка потребує опіки, захисту, турботи та відпочинку. Найбільш масовим та доступним видом організованого відпочинку школярів вважається проведення літніх канікул в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Літо – найвеселіша для дітей пора року. Адже влітку найдовші та найцікавіші канікули. Неповторні тому, що пригоди літа не повторюються з року в рік, а дарують нові враження і зустрічі, цікаві розваги.

Близько 730 дітей Іванівського району планується оздоровити нинішнього року на базі 11 пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням.

Фахівці Іванівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області взяли участь у комісійних обстеженнях щодо дотримання вимог чинного законодавства в пришкільних таборах з денним перебуванням відпочинку  дітей та визначення стану їх готовності до відкриття та функціонування в оздоровчий сезон 2019року.

В ході обстежень члени комісії звертали увагу на забезпечення належного стану мереж водопостачання, водовідведення, забезпечення закладів холодною та гарячою проточною водою, холодильним обладнанням достатньої ємності, наявності умов для якісного миття столового та кухонного посуду; дотримання особистої гігієни, створення умов для забезпечення поточності технологічного процесу, медичного супроводу, належного оснащення та обладнання медичних кабінетів, забезпечення миючими та дезінфікуючими засобами; утримання територій закладів та наявності контейнерів для видалення твердих відходів, додержання санітарних вимог у сфері поводження з рідкими побутовими відходами, тощо.

Також приділено увагу режимам  роботи пришкільних таборів, примірним двотижневим меню, переліку постачальників харчових продуктів і продовольчої сировини.