Фахівцями Високопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, проведено позапланові перевірки дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів району на предмет дотримання вимог у сфері санітарного законодавства та законодавства щодо безпечності харчових продуктів з відбором проб для лабораторних досліджень. Так, 20 та 25 вересня 2018 року проведено перевірки 10 навчальних закладів району, для лабораторного контролю відібрано 20 готових страв для аналізів на бактеріальне забруднення, 220 змивів на бактерії групи кишкової палички, а також по 20 видів рослинної продукції на паразитологію та нітрати.
Під час перевірок звернуто увагу на умови зберігання харчових продуктів, дотримання термінів придатності, наявність супровідних документів та відповідність їх наявним продуктам, ведення медичної документації з харчування тощо.

З директорами та працівниками, відповідальними за організацію харчування, проведена роз’яснювальна робота щодо санітарно-гігієнічних вимог до утримання приміщень та обладнання, особистої гігієни персоналу, постачання, безпеки, якості, умов зберігання продуктів харчування, продовольчої сировини та технології приготування страв.
За результатами проведених перевірок готуються відповідні документи.
26.09.2018
Перевірки дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів тривають
Фахівцями Високопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, проведено позапланові перевірки дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів району на предмет дотримання вимог у сфері санітарного законодавства та законодавства щодо безпечності харчових продуктів з відбором проб для лабораторних досліджень. Так, 20 та 25 вересня 2018 року проведено перевірки 10 навчальних закладів району, для лабораторного контролю відібрано 20 готових страв для аналізів на бактеріальне забруднення, 220 змивів на бактерії групи кишкової палички, а також по 20 видів рослинної продукції на паразитологію та нітрати.
Під час перевірок звернуто увагу на умови зберігання харчових продуктів, дотримання термінів придатності, наявність супровідних документів та відповідність їх наявним продуктам, ведення медичної документації з харчування тощо.
З директорами та працівниками, відповідальними за організацію харчування, проведена роз’яснювальна робота щодо санітарно-гігієнічних вимог до утримання приміщень та обладнання, особистої гігієни персоналу, постачання, безпеки, якості, умов зберігання продуктів харчування, продовольчої сировини та технології приготування страв.
За результатами проведених перевірок готуються відповідні документи.