Перевірка зоопарку «Країна Єнотія»

15.08.2019 року фахівцями Херсонського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби проведено збір інформації на предмет дотримання ветеринарно-санітарних вимог в сфері ветеринарної медицини та жорстокого поводження з тваринами на території контактного зоопарку «Країна Єнотія», розташованого за адресою: м. Херсон, вул. Залаєгарсег, 18.

У ході збору інформації встановлено, що тварини утримуються в задовільних умовах, для кожного їх виду складений окремий раціон, годівля відбувається двічі на день, тварини повністю забезпечені водою. Згідно з укладеними договорами ветеринарні послуги мешканцям зоопарку надаються приватним ліцензованим лікарем ветеринарної медицини. Продукти життєдіяльності тварин щодня збираються в спеціально відведенні мусорні баки та кожного дня вивозяться з території зоопарку згідно з укладеним договором. Всього у зоопарку утримуються 89 декоративних тварин (лама, поні, єноти, їжаки, кенгуру, кролики, павичи, черепахи, дикобраз, тхір, шиншила, лемур, носуха, сурікат, папуга, морська свинка).

Після оприлюднення в соціальних мережах відео про жорстоке поводження працівника зоопарку з ламою, керівництвом закладу подано заяву до патрульної поліції м. Херсон з проханням ужити заходів, передбачених законом, проти особи, яка жорстоко поводилась з тваринами та особи, яка знімала це на відео.