Перевірка Наталинського ДНЗ у Високопільському районі

Одним з пріоритетних завдань дошкільного закладу є забезпечення умов для збереження та зміцнення здоров’я дітей з раннього дитинства.

Робота щодо безпеки життя дітей у дошкільному закладі складається з кількох взаємопов’язаних блоків:

  • створення і забезпечення умов для збереження здоров’я та безпечного перебування малюка в дошкільному закладі, дотримання техніки безпеки всіма його працівниками;
  • забезпечення знань, усвідомлення важливості означеної проблеми працівниками дошкільного закладу, оволодіння ними деякими практичними навичками;
  • педагогічна взаємодія вихователя і дітей з метою попередження явищ, які завдають шкоди здоров’ю (травматизм, безпека руху, отруєння, пожежі, природні стихії та інше);
  • співпраця з батьками.

Зважаючи на вище викладене, керуючись Положенням про Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області №1710 від 13.06.2018 року, фахівцями Високопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області  з 19.06. по 22.06.2018 року проведена планова перевірка Наталинського дитячого садочку Кочубеївської сільської ради об’єднаної територіальної громади, з метою встановлення відповідності об’єкта вимогам у сфері санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, з відбором проб для лабораторних досліджень.

Під час перевірки була приділена увага виконанню Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме: створенню належних санітарно-гігієнічних умов для виховання, перебування, навчання та організації якісного харчування дітей з дотриманням натуральних норм харчування та забезпечення медичного обслуговування.

Із завідувачем та працівниками закладу, відповідальними за організацію харчування, була проведена роз’яснювальна робота щодо санітарно-гігієнічних вимог до утримання приміщень та обладнання, дотримання особистої гігієни персоналом, вимоги до постачання безпеки, якості умов зберігання продуктів харчування, продовольчої сировини та технології приготування страв.

Під час перевірки проведено відбір проб на дослідження питної води на відповідність ДСанПіНу 2.2.4-171-10 за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками, змивів на бактерії групи кишкової палички та відбір проб харчових продуктів.

Після проведеної перевірки підготовлено відповідний акт та довідку з пропозиціями, готується припис щодо усунення виявлених недоліків.